(آيه 40)- تحريف گران آيات حق! بعد از بيان آيات الهى و نشانه‏هاى پروردگار در آيات پيشين، اكنون سخن از تهديد كسانى است كه نشانه‏هاى توحيد را تحريف مى‏كنند، و به اغفال و گمراه ساختن مردم مى‏پردازند، مى‏گويد: «كسانى كه آيات ما را تحريف مى‏كنند بر ما پوشيده نخواهند بود» (إِنَّ الَّذِينَ يُلْحِدُونَ فِي آياتِنا لا يَخْفَوْنَ عَلَيْنا).

ممكن است با مغالطه و سفسطه مردم را بفريبند، و ممكن است بر اين عمل زشت و ننگين خود پرده بيفكنند و خود را از انظار مردم مستور دارند، اما هرگز نمى‏توانند كمترين عمل خود را از ما پنهان نمايند.

قرآن مجازات همه آنها را در ادامه اين بحث با يك مقايسه روشن بيان كرده، مى‏گويد: «آيا كسى كه در آتش افكنده مى‏شود بهتر است يا كسى كه در سايه ايمان در نهايت امن و امان در قيامت قدم به عرصه محشر مى‏گذارد»؟! (أَ فَمَنْ يُلْقى‏ فِي النَّارِ خَيْرٌ أَمْ مَنْ يَأْتِي آمِناً يَوْمَ الْقِيامَةِ).

آنها كه با ايجاد شك و فساد عقائد و ايمان مردم را به آتش كشيدند، بايد در آن روز طعمه آتش شوند و آنها كه در سايه ايمان محيط امن و امانى براى جامعه بشرى آفريدند بايد در قيامت در نهايت امنيت به سر برند، مگر در آن روز همه اعمال ما تجسم نمى‏يابد؟

و از آنجا كه وقتى از هدايت كسى مأيوس شوند او را به حال خود رها مى‏كنند، مى‏گويند: هر كارى مى‏خواهى بكن، در ادامه اين آيه آنها را مخاطب ساخته، مى‏گويد: «هرچه مى‏خواهيد انجام دهيد»! (اعْمَلُوا ما شِئْتُمْ).

اما بدانيد «كه خدا به آنچه انجام مى‏دهيد بيناست» (إِنَّهُ بِما تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ).

بديهى است اين امر به معنى آزادى عمل آنها، و يا الزام به انجام هر كار نيست، بلكه تهديدى است نسبت به آنها كه هيچ حرف حقى در گوششان فرو نمى‏رود.