(آيه 7)- زوجيت در گياهان: در آيات گذشته سخن از اعراض كافران، از آيات تشريعى يعنى قرآن مجيد بود و در اينجا سخن از اعراض آنها از آيات تكوينى و نشانه‏هاى خدا در پهنه آفرينش است، آنها نه تنها، گوش جان خود را بر سخنان پيامبر صلّى اللّه عليه و آله مى‏بستند، بلكه چشمهاى خود را نيز از ديدن نشانه‏هاى حق در اطراف خود محروم مى‏ساختند.

نخست مى‏گويد: «آيا آنها به زمين نگاه نكردند چه بسيار گياهان از انواع مختلف، نر و ماده، زيبا و جالب و پر فايده در آن آفريديم» (أَ وَ لَمْ يَرَوْا إِلَى الْأَرْضِ كَمْ أَنْبَتْنا فِيها مِنْ كُلِّ زَوْجٍ كَرِيمٍ).

(آيه 8)- در اين آيه به عنوان تأكيد و تصريح بيشتر مى‏فرمايد: «در اين (خلقت گياهان ارزشمند) نشانه روشنى (بر وجود خدا) است» (إِنَّ فِي ذلِكَ لَآيَةً).

اما اين كور دلان آن چنان غافل و بى‏خبرند كه اين گونه آيات الهى را مى‏بينند، باز هم در غفلتند، چرا كه كفر و لجاج در قلب آنها رسوخ كرده.

لذا در پايان آيه مى‏فرمايد: «اكثر آنها هرگز مؤمن نبوده‏اند» (وَ ما كانَ أَكْثَرُهُمْ مُؤْمِنِينَ).

(آيه 9)- در اين آيه با تعبيرى كه هم نشانه تهديد است و هم تشويق، هم بيم است و هم اميد، مى‏فرمايد: «و پروردگار تو قدرتمند و مهربان است» (وَ إِنَّ رَبَّكَ لَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ).

«عزيز» به معنى قدرتمندى است كه شكست‏ناپذير است، هم توانايى بر ارائه آيات بزرگ دارد، و هم در هم كوبنده تكذيب كنندگان است، ولى با اين حال «رحيم» است و رحمت واسعه‏اش همه جا را فرا گرفته، و باز گشت جدى به سوى او در يك لحظه كوتاه كافى است كه تمام نظر لطف او را متوجه انسان سازد و بر گناهان گذشته‏اش قلم عفو كشد.