(آيه 25)- و از آنجا كه خداوند راه بازگشت را همواره به روى بندگان باز مىگذارد كرارا در آيات قرآن بعد از مذمت از اعمال زشت مشركان و گنهكاران به مسأله گشوده بودن درهاى توبه اشاره كرده در اينجا نيز پس از گفتار سابق مىافزايد:
«و او كسى است كه توبه را از بندگانش پذيرا مىشود، و گناهان را مىبخشد» (وَ هُوَ الَّذِي يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْ عِبادِهِ وَ يَعْفُوا عَنِ السَّيِّئاتِ).
اما اگر تظاهر به توبه كنيد، ولى در خفا كارى ديگر انجام دهيد، تصور نكنيد كه از ديده تيزبين علم پروردگار مخفى خواهد ماند، نه «او آنچه را انجام مىدهيد مىداند» (وَ يَعْلَمُ ما تَفْعَلُونَ).
(آيه 26)- در اين آيه پاداش بزرگ مؤمنان و عذاب دردناك كافران را در جملههايى كوتاه بيان كرده، مىفرمايد: خداوند «درخواست كسانى را كه ايمان آوردهاند و عمل صالح انجام دادهاند اجابت مىكند» (وَ يَسْتَجِيبُ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ).
«بلكه از فضل خود بر ايشان مىافزايد» و حتى مطالبى را كه درخواست نكردهاند به آنها مىبخشد (وَ يَزِيدُهُمْ مِنْ فَضْلِهِ). و اين نهايت لطف و مرحمت خداوند در باره مؤمنان است.
«اما براى كافران عذاب شديدى است» (وَ الْكافِرُونَ لَهُمْ عَذابٌ شَدِيدٌ).
جمعى از مفسران معتقدند كه اين چهار آيه (آيه 23 تا 26)- در مدينه نازل شده است، و شأن نزولى كه در آغاز تفسير اين آيات نقل كرديم گواه بر اين معنى است، رواياتى كه اهل بيت عليهم السّلام را به على عليه السّلام و فاطمه عليها السّلام و دو فرزند آنها امام حسن و امام حسين عليهما السّلام تفسير مىكند نيز مناسب همين معنى است، زيرا مىدانيم ازدواج على عليه السّلام و بانوى اسلام در مدينه انجام گرفت، و تولد امام حسن و امام حسين عليهما السّلام در سالهاى سوم و چهارم هجرى- طبق نقل معروف- بوده است.