
- دانستنی هایی از وضوء
-
RE: دانستنی هایی از وضوء
RE: نکاتی در مسئله وضوء
*مانع در بدن
هنگام وضو نباید چیزی به مواضع وضو چسبیده باشد که آب به پوست نرسد. یا اگر هست باید وقت وضو گرفتن آب را به زیر آن برسانیم. مثلا وجود چسب یا رنگ ساختمانی یا گچ و گِل یا لاک ناخن در اعضای وضو باعث باطل شدن آن است. اما رنگی که جزو پوست شده و مانع نیست اشکال ندارد مانند رنگ باقی مانده از حنا و مثل آن. چرا که رنگ ساختمان یا چسبهای مایع و جامد جرمی دارند که مانع رسیدن آب به اعضاست.
دقت زیاد در بودن یا نبودن مانع، مطلوب نیست و همینکه بطور عادی نظری به اعضا بکنیم و چیزی نبینیم، کافی است.
بلند بودن ناخن، برای وضو اشکال ندارد ولی اگر ناخن بیش از حد بلند است باید زیر جاهای بلندتر از معمول چرک و مانع نباشد.
اگر بعد از وضو مانعی ببیند و نداند وقت وضو هم بوده یا نه، وضویش صحیح است اما اگر به دلیلی (مثل اینکه فاصله وضو و دیدن مانع بسیار کم باشد که احتمال چسبیدن آن بعد از وضو نباشد یا مانع مربوط به کاری قبل از وضو باشد) احتمال دهد که هنگام وضو بوده باید دوباره وضو بگیرد و اگر هم نمازی خوانده قضا کند.
--------------------------------------------------------------------------------[hr]
RE: نکاتی در مسئله وضوء
*کمک گرفتن در وضو
انسان باید اعمال وضو را خودش و بدون کمک دیگران انجام دهد. یعنی با دست خودش اعضا را شسته و مسح کند. اما اگر به هر علت، توانایی آن را ندارد، میتواند از دیگران به مقدار ضرورت کمک بگیرد. یعنی هر مقدار را که میتواند خودش انجام دهد و بقیه را کمک بگیرد.
پس اگر نمیتواند صورت را بشوید کمک کار او (نائب) صورت او را را میشوید و دستها را اگر میتواند خودش باید بشوید اما اگر هیچ نمیتواند، همه کارهای وضو را نائب او انجام میدهد. البته کمک کار باید از دست خود شخص آب بگیرد و سر و پای او را مسح کند.
نکته: باز کردن شیر آب و ریختن آب از ظرف در مشت شخصی دیگر کمک کردن به حساب نمیآید. بنابراین اگر دیگری شیر را باز کند یا آب بریزد اشکالی ندارد.
--------------------------------------------------------------------------------
-
مجوز های ارسال و ویرایش
- شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
- شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
- شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
- شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
-
مشاهده قوانین
انجمن