*در رابطه با مهارت های رفتاری بیشتر توضیح می دهید؟

یکی از مهارت های بسیار مهم و تأثیرگذار در این اصل، مسئله «کنترل نگاه» است. دیدن زن یا مرد نامحروم و یا مشاهده تصویر و فیلم تحریک کننده، موجب هیجان جنسی و برانگیختگی شهوانی انسان می شود و این آغاز اغتشاش و ناامنی جنسی است. روزی امام علی (ع) با تعدادی از مردم نشسته بودند که زنی از رو به روی آنان گذشت و همراهان حضرت به وی چشم دوختند. حضرت با مشاهده این وضع فرمود: «چشمان این مردان سخت در طلب است و این مایه تحریک و هیجان.» (نهج البلاغه، حکمت 420). بنابراین، حذف و یا به حداقل رسانیدن برانگیزاننده های جنسی می تواند به رهایی از رفتار جنسی منجر شود.

*برخی افراد تمایل با مشکلات جدی تری رو به رو هستند، به نظرتان چگونه می توان فعالیت جهای جنسی پرخطر و تنوع طلبی جنسی (اعتیاد جنسی) را تشخیص و درمان کرد؟

به این نکته بسنده می کنیم که اولا فعالیت های جنسی مقطعی مثل خودارضایی، علاوه بر حرمت و قبح شرعی، باتوجه به آشفتگی های روان شناخت یمرتب بر آن و احساس گناه و تخریب شدن تصور از خود و کاهش عزت نفس مشکل فرد را مضاعف می کند. ثانیا مسئله نابهنجاری و انحرافات جنسی و اختلال در عملکرد جنسی، در حیطه تخصصی تیم یا گروه درمان است که شامل اورولوژیست، روان شناس و روان پزشک و سایر متخصصان مربوطه است که بررسی علمی را می طلبد و شرح آن در این مقال نمی گنجد.
-پایان-