گیاه شلغم از خانواده کلم است. بر حسب سن، ریشه این گیاه میتواند کاملاً گرد و یا کمی کشیده و رنگ آن نیز از سفید تا سبز، زرد و یا ارغوانی متفاوت باشد. طعم انواع سفید و زرد آن شیرین و کمی تیز است.
شلغم در هوای سرد بسیار خوب رشد میکند و شاید وجود همین علت است که موجب میشود این سبزی برای درمان بیماریهایی که در فصل سرما زیاد است.
شلغم گیاهی بسیار مقوی و مغذی است که به دلیل دارا بودن قند گیاهی و املاح مفیدی مانند کلسیم و منیزیم، جزو مواد غذایی بسیار با ارزش محسوب میشود.
شلغم همچنین منبع غنی از فولیک اسید، اسید پانتوتنیک، ویتامینهای ث، ب و آ و همچنین املاح معدنی ضروری شامل فسفر، کلسیم، گوگرد، منیزیم و ید، مس است.
سایت تخصصی تغذیه تحت عنوان «اوری نوترینت» در مقاله جدیدی در این باره آورده است: شلغم یکی از پاک کنندهها و مواد خونساز مفید است و کلسیم و منیزیم موجود در آن نقش به سزایی در جلوگیری از ابتلا به بیماریهای خطرناک مانند سرطان دارد.