سلسله مباحث اخلاقی آیت الله عبدالکریم حق‌شناس
یک تکان به خودت بده! ماه رجب است

مرحوم آیت الله حق شناس با اشاره به اینکه حب اهل‌بیت (ع) بدون عمل ثمری ندارد، بیان داشت: ماه رجب است، یک تکان به خودت بده! تصمیم بگیر که بر اعمال خیرت اضافه شود؛ آیا شما حب خدا را ادعا می‌کنید، اما کوشش ندارید؟

به گزارش فارس، این ماه، ماه رجب است و بهانه‌ای برای نزدیک شدن بیشتر به سوی خداوند متعال است، توجه به جایگاه اخلاق در زندگی می‌تواند مقدمه‌ای برای سهولت طی کردن قرب الهی باشد، بنابراین گوش فرا دادن به اساتید بزرگ اخلاق می‌تواند ما را در رسیدن این مهم یاری رساند،‌ آنچه که در پیش‌رو دارید سلسله مباحث اخلاقی آیت الله عبدالکریم حق‌شناس است که ظهر روزهای دوشنبه و چهارشنبه و شب‌های شنبه در سال‌های 64 تا 68 در مسجد امین‌الدوله ایراد می‌کردند:

* فضیلت ماه رجب

ماه رجب است و فرمودند که شهر‌الله الأصم است، یعنی خدا می‌فرماید، من نمی‌خواهم که شما در این ماه از کسی شکایت بکنید، نمی‌خواهم لغزش‌های شما را ببینم و بشنوم؛ أصم هستم از این جهت می‌خواهم همه‌اش توجهات شما را ببینم و بشنوم.

باید قلب‌هایتان را بشویید ، هر شب در این ماه ندا می‌شود، هر کس از من هدایت بخواهد او را هدایت می‌کنم، راه‌های حقیقت را بخواهد، من برای او باز می‌کنم؛ دعای شما را مستجاب می‌کنم؛ آیا می‌شود که در این ماه خود خود خدا ‌را از خدا خواست؟ ای پروردگار عزیز من، من یک شخص مفلسی هستم، بیچاره و معصیت کار؛ تو هم «عادتک الاحسان الی‌المسیئین»، من که در این وقت شب بلند شدم، چون شنیدم که احسان عادت توست؛ تو محسنی؛ من خطاکار و «قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیء»، تو به محسنین امر فرمودی که از بدکاران بگذرند؛ من هم امشب آمده‌ام:

ما لی سوی فقری الیک وسیلة / بالافتقار الیک فقری ادفع

ای پروردگار عزیز من! من فقیرم، با روی نیاز به درگاه تو، می‌خواهم بیچارگی‌های خودم را برطرف کنم.