وی با بیان این‌که باید مراقب باشیم کارهای اشتباه به عنوان فعالیت‌های فرهنگی ترویج نشود، اظهار داشت: بسیاری از نشریاتی را که امروز نوشته می‌شود به احترام کار فرهنگی باید ننوشت.

این استاد حوزه با بیان این‌که ابتدا ببینید ثمره کار فرهنگی چیست و بعد به انجام آن اقدام کنید، افزود: زمانی به چاپ یک نشریه اقدام کنید که جای خالی آن در جامعه احساس شود؛ بسیاری از نشریات کشور اگر فردا چاپ نشوند، هیچ اتفاقی نمی‌افتد و هیچ کمبودی احساس نمی‌شود.

وی اضافه کرد: فعالیت‌های فرهنگی را مورد توجه قرار دهید که پایدار و پرطرفدار است و مردم نیاز بیشتری به آن دارند؛ گاهی وقت‌ها آثاری ارایه می‌شود و نویسنده دلش را خوش می‌کند به این‌که فلان فرد مهم کشوری از او تقدیر کرده است که باید مراقب بود گرفتار چنین اشتباهی نشویم.

حجت‌الاسلام و المسلمین قرائتی با بیان این‌که بسیاری از کارهایی که به عنوان فعالیت فرهنگی انجام می‌شود بی‌اهمیت است و نیازی را از جامعه برطرف نمی‌کند، گفت: اگر کتاب طهارت را نوشتیم، اما کوچه‌ها تمیز نشد و اگر تیراژ یک نشریه بالا رفت، اما آمار شرکت کنندگان در نماز جمعه زیاد نشد، کار فرهنگی مثبتی انجام نشده است و باید در آن تجدیدنظر کرد.

وی با اشاره به روایتی از امام علی‌‌(ع) که فرمودند «ثمره علم عبودیت است»، ابراز داشت: اگر آمار طلبه‌ها زیاد شد و آمار نماز‌خوان‌های مساجد زیاد نشد، حوزه در تربیت طلاب موفق نبوده است؛ ببینید افرادی که زیر نظر طلاب تربیت می‌شوند با چند آیه قرآن مأنوس شده و پیام آن را در زندگی خود به کار بسته‌اند.