مقامات ایران همچنان كه انتظار می‌رفت تمایل دارند تا تحریم‌های غرب علیه تهران را موهبتی برای ملت ایران بدانند و در محافل عمومی با لحنی كنایه‌آمیز از ایالات متحده آمریكا و متحدان غربی واشنگتن به خاطر تحریم ایران تشكر می‌كنند زیرا به اعتقاد آنها دول غربی باعث شده‌اند تا برخی از اصلاحات اقتصادی با شتاب بیشتری در ایران به اجرا درآیند.

با وجودیكه این روایت حقایق مهمی را در خود نهفته دارد؛ اما هزینه‌های قابل‌ملاحظه تغییرات جاری در اقتصاد ایران را نادیده می‌گیرد كه بواسطه تشدید تحریم‌های غرب بر جمهوری اسلامی تحمیل شده است.

فارین پالسی ژورنال در خصوص "سال جهاد اقتصادی" نیز نوشت: این حقیقت كه رهبر ایران امسال را "سال جهاد اقتصادی" نامگذاری كرده و خواستار نظم اقتصادی و مدیریت كارآمدتر اقتصاد ایران شده است نیز حداقل نشان می‌دهد كه مقامات بلندپایه سیاسی ایران از وضعیت كنونی اقتصاد ایران رضایت كامل ندارند و پیش‌بینی می‌كنند كه با چالشهای اقتصادی بیشتری مواجه خواهند شد.

این وبگاه در پایان می افزاید: از سوی دیگر، طرفداران راهبرد ستیزه‌جویانه غرب در قبال ایران نیز تمایل دارند كه تاثیر تحریم‌ها بر اقتصاد ایران را بزرگ جلوه دهند و تصویری تاریك از واقعیت‌های اقتصادی ایران نشان داده و ابعاد مثبت گوناگون آن را نادیده بگیرند. این دیدگاه در پرتو این حقیقت شكل می‌گیرد كه تایید ناكارآمدی تحریم‌ها علیه ایران به معنی آنست كه كلیه تلاشهای قبلی آمریكا برای اعمال نفوذ و لابی‌گری با بسیاری از كشورهای جهان با هدف تشدید تحریم‌ها علیه ایران به هدر رفته و هیچ نتیجه‌ای در بر نداشته است.