علت تعیین ایام الله و رابطه آن با خانه‌تکانی
*پس چگونه خانه تکانی دل را انجام دهیم؟

- خداوند یکسری بهانه‌های مختلف به بندگانش داده است که در این مسیر گام بردارند، به عنوان مثال شب‌های مقدسی را به عنوان یک فرصت مغتنم در اختیارش قرار داده است،‌ به طور مثال شب‌های قدر، عید فطر، عید قربان، عید غدیر و حتی شب‌های جمعه! اما با این وجود شاید برای انسان حس و حال تحول وجود نداشته باشد، یعنی آن حس و حالی که باید داشته باشد ندارد،‌ امیرالمؤمنین(ع) می‌فرماید: انسان در زندگی، دلش یک اقبالی دارد، یعنی برخی اوقات دل انسان آن آمادگی تحول را دارد، آمادگی خانه تکانی دل را دارد.

از استادی پرسیدند که چه زمانی این کار را انجام دهیم، جمله زیبایی گفت:‌ آنچه در روایات در خصوص تهذیب نفس مطرح شده، برای این است که در زندگی نظم حاکم شود، اما یک جاهایی آدم می‌خواهد از صفر شروع کند، چه موقعی غذا بخورد، موقعی که گرسنه‌اش شود، چه زمانی غسل کند، آن زمانی که نیاز به طهارت دارد، بنابراین آن هنگام که بدن می‌طلبد آرام آرام شروع کند، آن گاه بر اساس نظم و انضباط عمل کند، موجب اتفاقات شیرین می‌شود که مؤمن هر روزش عید می‌شود، در روایت است چون بندگی خدا را کرده است، لباس نو و پاکیزه می‌پوشد، آن لذت برایش شادی است، پس باید بر اساس نیازها، ضرورت‌ها و توانمندی‌هایش از جایی شروع کند تا به این مرحله برسد.


بهترین زمان برای خانه تکانی دل
* پس با این اوصاف بهترین زمان و موقعیت برای خانه تکانی دل چه زمانی است؟

-بهترین زمان موقعی است که دل اقبال دارد و می‌طلبد، بعضی وقت‌ها دل انسان نازک می‌شود، دوست دارد یک گوشه‌ای با خودش و با خدای خودش خلوت کند، آن زمان بهترین زمان است، بعد از مدتی آرام آرام می‌تواند مدیریت کند و به جایی برساند و روایت هم داریم که از ایام الله است، آن ایامی است که عید واقعی است.گاهی وقت‌ها به ظاهر عید است و همه خوشحال هستند و ما نیستیم، زیرا دل ما را غباری گرفته و شفاف نیست، بنابراین سعی کنیم شروع زمانی باشد که دل می‌طلبد، به اصطلاح خودمانی عطش دارد و تشنه است. زمان را به گونه‌ای مدیریت کنیم که این عطش ما با ایام الله همراه شود تا نشاط روحی ما دو برابر شود.