مرض قند (دیابت)
پس از مصرف غذاهای حاوی شکر افزوده - نظیر نوشابههای گازدار، نان سفید یا آبمیوههای صنعتی ـ سطح قند خون بشدت افزایش مییابد که بدن برای کنترل این وضع ناچار به ترشح انسولین و جذب قند میشود. خوردن پیوسته غذاهای ناسالم در طول روز موجب بالا ماندن دائمی سطح انسولین خون میشود که با ادامه این وضع، سلولها هورمون حیاتی انسولین را نادیده گرفته و با وقوع «مقاومت در برابر انسولین»، فرد به بیماری دیابت مبتلا میشود. یکی از اثرات جانبی چاقی، بروز دیابت نوع دو است؛ بیماری که در سه دهه گذشته بشدت افزایش پیدا کرده و حتی در نوجوانان نیز شایع شده است.