بابایی یادآور شد: خربزه، طالبی، هندوانه، زردآلو و ... میتوانند تا حدی از بروز گرما زدگی جلوگیری کرده، چرا که سرشار از آب و املاح هستند.
این کارشناس تغذیه با تاکید بر لزوم استفاده از آب فراوان در روزهای بسیار گرم، ادامه داد: در شرایط عادی توصیه میشود هر فرد هشت لیوان آب در روز مصرف کند، اما این میزان نیاز در روزهای گرم بسیار بیشتر است.
وی اظهار کرد: لازم است در زمان گرمای شدید از مصرف آب خیلی سرد به شدت پرهیز شود، همچنین آب آرام و به صورت جرعه جرعه نوشیده شود.
بابایی با اشاره به باور غلط رایج بین مردم مبنی بر استفاده از نوشابههای گازدار در زمان گرما، افزود: این نوشابهها نه تنها موجب رفع تشنگی نمیشود، بلکه با افزایش قند خون باعث بالا رفتن غلظت خون خواهند شد و به علاوه مواردی از پارگی مری در اثر نوشیدن نوشابه سرد در زمان گرما نیز گزارش شده است.
به گفته این کارشناس تغذیه، دانههای گیاهی از جمله خاکشیر و تخم شربت نیز میتوانند در پیشگیری از گرمازدگی تا حدودی موثر باشند.
منبع : ایسنا