رهبر انقلاب اسلامی در بخش ديگری از سخنانشان درباره انتخابات خطاب به نامزدهای انتخاباتی، چند توصيه مهم بيان كردند.
ايشان تأكيد كردند: نامزدهای محترم از هر چيزی كه می خواهند انتقاد كنند، اما متوجه باشند كه معنای انتقاد، بی انصافی، منفی بافی و سياه نمايی نيست بلكه جوهره انتقاد به معنای عزم و نيت و تلاش برای حل مشكلات و پيمودن راهی پر افتخار است.
حضرت آيت الله خامنه ای خاطر نشان كردند: اگرچه رسانه های بيگانه با غيض و غرض ورزی سعی می كنند اين سخنان من را به برخی نامزدها منتسب كنند اما اين حرفها متوجه نامزد يا نامزدهای خاصی نيست بلكه متوجه همه نامزدهاست.
ايشان افزودند: لازمه انتقاد، انكار جهات مثبت نيست بنابراين كسانی كه می خواهند اعتماد مردم را به خود جلب كنند نبايد برنامه ها و كارهای زير ساختی و برجسته ای را كه در اين دولت و دولتهای چند دوره گذشته انجام شده و موجبات پيشرفت كشور را فراهم كرده، انكار كنند.
حضرت آيت الله خامنه ای با اشاره به مشكلات اقتصادی از جمله گرانی و تورم افزودند: آرزوی ملت و همه ما اين است كه منتخب ملت در انتخابات 24 خرداد، حلّال مشكلات اقتصادی باشد اما نامزدها در بيان طرح های خود برای حل مشكلات اقتصادی، كارهای انجام شده را نفی نكنند.
توصيه انتخاباتی ديگر رهبر انقلاب به هشت نامزد، اين بود كه وعده های نشدنی ندهند.
ايشان خطاب به نامزدها افزودند: به گونه ای حرف بزنيد كه اگر خرداد سال آينده نوار حرفهای امروز شما را پخش كردند شرمنده نشويد و با بهانه گيری گردن اين و آن نياندازيد.
حضرت آيت الله خامنه ای اختيارات رئيس جمهور در قانون اساسی را بسيار وسيع و فوق العاده دانستند و خاطر نشان كردند: تنها محدوديت رئيس جمهور «قانون» است كه البته قانون در واقع محدود كننده نيست بلكه هدايت كننده و نشان دهنده راه صحيح حركت است.
رهبر انقلاب اسلامی سپس از نامزدها دعوت كردند ضمن ارائه برنامه هايشان، چند قول اساسی به مردم بدهند: قول بدهند كه با "عقل و درايت" و "پشتكار و ثبات قدم" عمل خواهند كرد.
قول دهند از همه ظرفيتهای قانون اساسی برای انجام مسئوليت های بزرگ رياست جمهوری استفاده می كنند و قول بدهند ضمن مديريت اوضاع كشور، به مسئله اقتصاد كه به ميدان چالش تحميلی بيگانگان تبديل شده، توجه كافی خواهند كرد.