۶ – صلوات ، علت خلیل شدن ابراهیم

امام حسن عسکرى – (علیه السلام ) – فرمود:

انما اتخذ الله ابراهیم – (علیه السلام ) – خلیلا لکثرة صلواته على محمد واهل بیته صلواة الله علیهم اجمعین ؛
خداوند حضرت ابراهیم – (علیه السلام ) – را خلیل خود انتخاب کرد؛ براى این که او بر محمد – (صلى الله علیه و آله و سلم ) – و خاندانش که درود خدا بر آنان باد، زیاد صلوات مى فرستاد.(۳)

بخش دوم :سیره معصومین در فرستادن صلوات

۷ – چگونگى صلوات فرستادن

عبدالرحمن بن کثیر مى گوید: به امام صادق – (علیه السلام ) – عرض کردم : ما در وقت صلوات فرستادن چه بگوییم ؟
فرمود بگویید:
اللهم انا نصلى على محمد نبیک وعلى آل محمد کما امرتنا به وکما انت صلیت علیه .
سپس فرمود: ((ما نیز چنین صلوات مى فرستیم .))

۸ – شرط استجابت دعاى امت پیامبر

شخص یهودى خدمت امیرالمؤ منین على – (علیه السلام ) – آمد، و از فضل خاتم الانبیاء – (صلى الله علیه و آله و سلم ) – بر سایر انبیاء – (علیهم السلام ) – سؤ ال نمود، و گفت که حق تعالى ملایکه را به سجده آدم – (علیه السلام ) – امر کرد.
آن حضرت فرمود: ((افضل از آن را به محمد – (صلى الله علیه و آله و سلم ) – کرامت نموده ؛ زیرا که خود بر او صلوات فرستاد، و به ملایکه امر فرمود که بر او صلوات فرستند، و عبادت عباد را تا روز قیامت ، در صلوات بر آن حضرت قرار داد، و فرمود که : ان الله وملائکته یصلون على النبى یا ایها الذین آمنوا صلوا علیه وسلموا تسلیما و هر که در حال حیات یا بعد از وفات آن حضرت ، بر او صلوات مى فرستد، حق تعالى به هر صلواتى ده صلوات بر آن کس مى فرستد، و ده حسنه به او عطا مى فرماید.
و هر که بعد از وفات آن جناب ، بر او صلوات فرستد، آن حضرت مطلع مى شود و بر آن کس صلوات و سلام مى فرستد، مثل صلواتى که فرستاده است و حق سبحانه و تعالى ، دعاى امت او را، در هر چه از پروردگار سؤ ال نمایند، موقوف مى دارد و به اجابت نمى رساند، تا آن که بر آن حضرت صلوات فرستند. و این بزرگ تر و عظیم تر است از آن چه به آدم – (علیه السلام ) عطا فرمود.

۹ – سیره امام سجاد (علیه السلام )

اللهم صل على محمد وآله ، فى کل اوان وقت وکل وعلى کل حال عدد ما صلیت على من صلیت علیه ، واضعاف ذلک کله بالاضعاف التى لا یحصیها غیرک ، انک فعال لما ترید.
((بار خدایا! بر محمد آل او درود فرست ، در هر هنگام و هر زمان و بر هر حال ، به شماره درودى که فرستاده اى بر هر که درود فرستاده اى . و چندان برابر همه آنها، به چندان برابرى که جز تو آنها را نتواند شمرد؛ زیرا تو هر چه بخواهى ، به جا آورنده اى .(۴)))