سياه پوشي در فرهنگ شيعه
نمایش نتایج: از شماره 1 تا 10 , از مجموع 30

موضوع: سياه پوشي در فرهنگ شيعه

Threaded View

پست قبلی پست قبلی   پست بعدی پست بعدی
  1. #5
    پاسخگوی مسائل مذهبی طاهره وحیدیان آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Sep 2011
    محل سکونت
    روی زمین خدا جایی در این غربتکده...جایی در همین نزدیکی...
    نوشته ها
    4,275
    می پسندم
    220
    مورد پسند : 2,271 بار در 1,502 پست
    نوشته های وبلاگ
    9
    میزان امتیاز
    160
    بنابراين، فرمايشاتى كه از رسول گرامى اسلام يا اميرالمؤمنين و ديگر ائمه اطهار (عليهم السلام) در كراهت لباس سياه وارد شده، با اين سيره تخصيص خورده و شامل سياهپوشى در عزاى شهداى اهل البيت (عليهم السلام) نمى‌شود.
    بنابراين فرهنگ سياه پوشى شيعيان برگرفته از سيره خود اهل بيت است؛ نه يك امر بديع و مأخوذ از كار ديگران.
    3. در روايات نهي ، معلل است ؛ و هر جا علت نبود ، نهي در كار نيست!

    هدف روايات از مذمت لباس سياه و منع آن توسط نبى مكرم اسلام صلى الله عليه وآله ، امام على و امام صادق (عليهما السلام) تشبه به جباران تاريخ همانند فراعنه مصر و حاكمان عباسى است؛ به ويژه عباسيان كه در اوائل، براى تثبيت حكومتشان به نشانه طرفدارى از اهل بيت و سوگوار بودنشان در شهداى خاندان پيامبر سياه پوشيدند؛ اما بعد از تثبيت قدرت براى ارعاب مردم و اظهار شكوه و هيبت، پوشيدن اين رنگ را براى كار گزاران حكومت و مردم الزام مى‌كردند؛ تا آن جايى كه پرچم حكومت نيز از رنگ سياه انتخاب شد. آنان از اين رنگ به عنوان نماد حكومت‌شان استفاده كردند.
    از طرف ديگر با تغيير سياست (طرفدارى اهل بيت)،‌ با اهل بيت رسول خدا صلى الله عليه وآله بيشتر از بنى اميه بدرفتارى كردند و امامان معصوم را در بند كشيده و در سياه‌چالها به شهادت رساندند.
    به اين جهت امام صادق عليه السلام در ضمن روايات، پيروانش را از پوشيدن رنگ مشكى كه در آن مقطع خاص، نماد جباران تاريخ بود برحذر داشتند و از آن به لباس «اهل نار، لباس فرعون و لباس اعداء الله» ‌تعبير كردند و الا فى نفسه اين رنگ هيچ گونه حرمتى نداشته است.
    اِلهی قَوِّ عَلی خِدمَتِکَ جَوارِحی.....

  2. کاربر مقابل پست طاهره وحیدیان عزیز را پسندیده است:

    طالبي (12-04-2012)

موضوعات مشابه

  1. شيعه يعني تيغ بيرون از نيام...
    توسط امیرحسین در انجمن دیگر شخصیتها
    پاسخ ها: 9
    آخرين نوشته: 05-25-2012, 07:33 PM
  2. ايرانيان مؤسّس شيعه؟
    توسط طاهره وحیدیان در انجمن تلنگر
    پاسخ ها: 4
    آخرين نوشته: 03-01-2012, 07:59 PM
  3. پاسخ ها: 1
    آخرين نوشته: 02-19-2012, 08:11 PM
  4. ضوابط پوشش در دانشگاه هاي جهان
    توسط امیرحسین در انجمن حجاب
    پاسخ ها: 1
    آخرين نوشته: 09-22-2011, 09:40 PM
  5. شرط انقلابی ماندن از نظر رحیم پور ازغدی
    توسط امیرحسین در انجمن تلنگر
    پاسخ ها: 1
    آخرين نوشته: 07-27-2011, 10:51 PM

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •