--اى فرزندان آدم، محققا ما لباسى كه ستر عورات شما كند و جامههايى كه به آن تن را بياراييد براى شما فرستاديم، و لباس تقوا نيكوترين جامه است. اين سخنان همه از آيات خداست (كه به بندگان فرستاديم) شايد خدا را ياد آرند. (26)
اى فرزندان آدم، مبادا شيطان شما را فريب دهد چنان كه پدر و مادر شما را از بهشت بيرون كرد، در حالى كه جامه از تن آنان بر مىكند تا قبايح آنان را در نظرشان پديدار كند، همانا آن شيطان و بستگانش شما را مىبينند از جايى كه شما آنها را نمىبينيد. ما نوع شيطان را دوستدار و سرپرست كسانى قرار دادهايم كه ايمان نمىآورند. (27)—آیات 26 و 27 از سوره اعراف.
پیام این آیات یعنی پوشش ظاهری برای حفظ ایمان و تقواست و با ارزشترین انسانهای نزد خدا، با تقواترین آنهاست. و ارزش به مرد بودن یا زن بودن ویا دیگر ویژگیهای مادی نیست، بلکه ارزش تقواست. و از آنجا که پوشش ظاهری باعث حفظ ایمان و تقوا است، پس باعث ارزش و کرامت بیشتر در نزد خداوند میشود.
حجاب به معنای مبارزه با برهنگی در عرصه عمومی، مبارزه با جنسیت زدگی جامعه، در جهت حفظ امنیت اخلاقی جامعه، در جهت تکامل معنوی فرد چه زن و چه مرد، و در جهت کرامت انسان به خصوص کرامت زن است، برای اینکه این موارد هر کدام به طور مستقل به فلسفه حجاب مرتبط میباشد.
مبارزه با برهنگی یک فرهنگ مخصوص اسلام نیست.
در جوامع قدیم، جوامعی بودند که براساس برهنگی و اصالت لذت بنا شده بودند و از طرف دیگر جوامعی بودند که بر اساس پوشش های سخت افراطی و حتی حبس زن در خانه یا حرمسرا بنا شده بودند.
اسلام حد تعادل را گرفت. اسلام با حبس زن در خانه و منع حضورش در جامعه مخالف است و اصلا حکم حجاب مجوز حضور زن در جامعه است. یعنی اگر دینی موافق با حبس زن درخانه باشد، دیگر نیازی به حجاب نمیبود... توی خانه که کسی حجاب لازم ندارد!!!
این دو سر افراطی یک طبف است که یکسر پوششهای سخت و محرومیتهای اجتماعی برای زن دارد و سر دیگر برهنگی برای زن در جامعه است.