برای عموم مردم، شناخت عسل طبیعی از تقلبی بسیار سخت است اما با عمل به برخی موارد پیآمده میتوان
به صورتی مطمئنتر اقدام به خرید عسل طبیعی کرد:
از فروشگاهها یا افراد و زنبورداران معتبر و مطمئن خرید کنید.
عسل را به طور عمودی درون لیوانی از آب بریزید، در صورتی که ته آن جمع شد و در آب حل نشد، کیفیت طبیعی عسل در حد مطلوب است. هر چه سرعت حل شدن عسل در آب بیشتر باشد، خلوص آن کمتر، و در نتیجه غیرطبیعیتر است.
شیشه عسل را برگردانید و به سرعت بالا یا پایین رفتن حبابهای درون عسل دقت کنید. هر چه کندتر حرکت کند، بهتر است.
مقدار کشآمدن عسل نیز تا حدودی در تشخیص عسل طبیعی از نیمه طبیعی و صنعتی مؤثر است. عسل طبیعی به دلیل داشتن رطوبت کمتر، روانشدگی کمتری دارد.
عسل طبیعی، شیرینی، مزه، طعم و بوی مشخصی دارد. شیرینی عسل طبیعی برخلاف نوع مصنوعی هیچ شباهتی به مزه شکر و قند ندارد و به محض برداشتن درپوش آن، بو و رایحه مطبوع آن به مشام میرسد.