شهوت شهرتي که کار دست علياف داد
الهام علياف که مانند برخي سران کشورهاي منطقه حس شهرت و قدرت را در خيال خود مي پروراند، با ايده برگزاري مسابقات آوازخواني اروپا با عنوان يورو ويژن سعي کرد علاوه بر کسب عايدات مادي، وجهه خود در جهان را بهبود بخشيده و شهرت بيشتري کسب کند، علياف همچنين به دنبال خوش خدمتي به غرب بود تا به آنها نشان دهد در سرکوب اعتقادات مردم شيعه کشور خود موفق عمل کرده است، اين نقشه ناشيانه البته بسيار بيشتر از سودي که براي خاندان حاکم آذربايجان داشت، به ضرر آنها تمام شد، در تمرکز رسانه هاي مختلف به اوضاع آذربايجان ناشي از مسابقات يوروويژن بود که مردم جهان ماهيت واقعي حکومت آذربايجان را که غرب سعي در پنهان کردن آن داشت، ديدند. به اين ترتيب سازمان هاي حقوق بشري که پيشتر ترجيح مي دادند در قبال جنايت هاي خاندان علياف عليه مردم سکوت کنند، دست به قلم شدند:
سازمان ديده بان حقوق بشر در آستانه برگزاري مسابقات يورو ويژن در جمهوري آذربايجان از بابت شرايط وخيم آزادي بيان و رسانهها در اين کشور هشدار داد. در اين گزارش به تلاشهاي بي ثمر اتحاديه پخشکنندگان اروپايي (ebu) در اين زمينه اشاره شده است.
سازمان عفو بينالملل نيز در گزارش اخير خود از اقدامات دولت باکو در زمينه مقابله با آزادي بيان و آزادي برگزاري تجمع در جمهوري آذربايجان انتقاد کرد و به اين کشور رتبه صفر داد. سازمان عفو بين الملل دست کم به 17 مورد از نقض آزاديهاي فردي در پرونده جمهوري آذربايجان اشاره کرده است. روزنامه واشنگتن پست در گزارشي به همين مناسبت نوشت که جمهوري آذربايجان در ميان۱۷۸ کشور جهان، در زمينه آزادي بيان، در جايگاه ۱۶۲ ايستاده است.
شبکه دو تلويزيون هلند هم در اين زمينه يک مستند تکان دهنده از بحران حقوق بشر در جمهوري آذربايجان نشان داد. در اين مستند فيلمهايي از خراب کردن خانه هاي مردمي پخش شد که مي بايست در محل خانه هاي آنها تالار پر زرق و برق مسابقات يوروويژن 2012 ساخته مي شد. ويدئوهايي از برخورد پرخشونت پليس با معترضان و فشار از راه هاي گوناگون بر خبرنگاران منتقد براي خاموش کردن صداي آنها در معرض ديد تماشاگران جهاني قرار گرفت.
مضرات اين مسابقات براي خاندان علياف به همين جا ختم نشد، ناسازگاري فرهنگي مسابقات رقص اروپايي با فرهنگ عمومي مسلمانان آذربايجان، تظاهرات اعتراض آميز زيادي را در شهرهاي مختلف اين کشور ايجاد کرد، اعتراض هايي که گرچه به شدت از سوي دولت سرکوب شد، اما مي تواند جرقه هاي تغيير در ساختار حکومت اين کشور را ايجاد کند.