2) بازتابهای جهانی
2-1) این انتخابات برای دشمنان زلزله سیاسی بود. دشمنان نظام جمهوری اسلامی هرگز این میزان مشارکت را در انتخابات پیش بینی نمی کردند و با دیدن میزان حضور مردم در پای صندوق های رأی شوکه و متعجب شدند.
2-2) این انتخابات برای مظلومان و مستضعفان و حق جویان عالم میوه شیرین امید و پیروزی را به ارمغان آورد و آنها نیز در جشن پیروزی ملت ایران شریک شدند. این پیروزی سبب شد جوانه های عدالت خواهی و استکبارستیزی و حق طلبی در دل آنها سبز شود.
2-3) از منظر جهانی مفهوم مردم سالاری دینی که به منزله یک مفهوم جدید و تجربه نشده میباشد، توانست با حضور وسیع مردم و مشارکت آنها در انتخاب مهم ترین شخصیت قانونی کشور پس از رهبری خود رابه رخ دشمنان بنمایاند.
2-4) در میان نظامهایی سیاسی جهان همواره دو راه وجود داشته است. نخست راهی که منتهی به دیکتاتوری و نظامهای استبدادی بوده و دوم راهی که به دموکراسی های دروغین و مردم فریب و دور از دین و معنویت اتکاء داشته است. نظام جمهوری اسلامی در جهان توانسته یک راه سومی را در میان نظامهای سیاسی موجود بگشاید. راهی بر پایه دین و معنویت و با تکیه بر آراء مردم. تلفیقی از دین و دموکراسی که در نهایت به نام مردم سالاری دینی شناخته می شود.