بررسی ها نشان داده است که دو سوم سرطان ها به وسیله ی عوامل سرطانزای محیطی مانند آلودگی هوا، سوخت های دیزلی، مواد شیمیایی، پرتوها، نورخورشید، عفونت، بی تحرکی و رژیم غذایی نامناسب و سیگار ایجاد می شوند. هر چند کنترل برخی از این عوامل بطور کامل در دست ما نیست، اما با کنترل مواردی مانند ورزش و فعالیت بدنی، رژیم غذایی مناسب، دوری از سیگار و مراجعه به موقع به پزشک می توان احتمال ابتلا به این بیماری را تا حد زیادی کاهش داد

● سیگار عامل ایجاد سرطان
چهارهزار ماده ی شیمیایی در دود سیگار شناسایی شده است که بیش از شصت موردشان سرطانزا هستند. سیگار تقریبا به تمام اندام های بدن آسیب می رساند و با دوازده نوع سرطان و سی درصد مرگ و میرهای ناشی از آن ارتباط دارد. اگر سیگار می کشید، برای پیشگیری از سرطان هر چه زودتر سیگار را ترک کنید. طبق مطالعات و بررسی های انجام شده سیگار عامل ایجاد سرطان ریه، حنجره، تومورهای دهان و دندان، گلو، مری و مثانه است و به نظر می رسد با سرطان های لوزالمده، رحم، کلیه، معده و خون هم ارتباط داشته باشد. سیگار عامل حدود۸۵درصد مرگ و میرناشی از سرطان های ریه است. افرادی که سیگار نمی کشند، بسیار کمتر در معر ض ابتلا به سرطان ریه و سایر بیماری ها و آسیب های مربوط به ریه قرار می گیرند.

● چاقی دوست سرطان است

بررسی ها نشان داده است که چاقی و اضافه وزن احتمال ابتلا به انواع سرطان را افزایش می دهد. برای کاهش احتمال ابتلا به سرطان توصیه می شود وزن تان را در حد طبیعی نگهداری و اگر چاق هستید یا اضافه وزن دارید، با ورزش، تحرک و رژیم غذایی مناسب وزن تان را کم کنید. طبق اعلام انجمن سرطان آمریکا، بیست درصد مردان و چهارده درصد زنانی که در اثر ابتلا به سرطان جان شان را از دست داده اند، اضافه وزن داشته اند.