به گفته وی، کسانی که به افسردگی مبتلا هستند، گرایش بیشتری به مصرف مواد غذایی شیرین دارند و شیرینیهای مختلف را مصرف میکنند تا شاید حالشان بهتر شود. البته این مساله از نظر علمی نیز قابل تایید است، چون با مصرف مواد غذایی شیرین، هورمون سروتونین در بدن افزایش مییابد که موجب شادی فرد میشود.
به همین دلیل از گذشته در مراسم سوگواری و عزاداری نیز شیرینی مصرف میکردند تا با افزایش این هورمونها باعث آرامش فرد شوند.
زراتی به اثر تغییرات هورمونی در این مورد اشاره میکند و میگوید: خیلی از خانمها در دوران بارداری تمایل بیشتری به مصرف شیرینیجات پیدا میکنند و در مقابل از مواد غذایی خاصی مانند گوشت بدشان میآید. در دوران عادت ماهیانه نیز بسیاری از خانمها به دلیل تغییرات هورمونی، گرایش بیشتری به خوردن شیرینی دارند. به همین دلیل مهم است افراد نسبت به این موضوع آگاهی کافی داشته باشند و بدانند تغییرات هورمونی سبب ایجاد چنین وضعیتی میشود.