ساده زیستی و میانه‌روی
زندگی‌را ساده بردارید، البته ما خیلی هم اهل زهد و تقوا نیستیم. خیال نكنید. آن سادگی كه ما می‌گوییم آن سادگی زُهّاد و عُبّاد نیست. سادگی به نسبت این كارهایی است كه مردمِ امروز می‌كنند و الا نه، سادگی ما را اگر آن مردان خدا بیایند نگاه كنند شاید هزار تا ایراد هم به آنچه كه ما سادگی می‌دانیم بگیرند.

خطبه عقد 74/05/11
قناعت برای همه مفید است
قناعت كنید، از قناعت خجالت نكشید. بعضی‌ها خیال می‌كنند كه قناعت مال آدم‌های تهیدست و فقیر است و اگر آدم داشت، دیگر لازم نیست قناعت كند. نه، قناعت یعنی در حدّ لازم، در حدّ كفایت، انسان توقف كند.

خطبه عقد 76/01/01
توقعات مادیِ زیاد و بالا، موجب تنگی معیشت و ناراختی خود انسان می‌شود، اگر انسان توقع خودش را از زندگی توقع كمی قرار دهد، این مایه‌ی سعادت خواهد بود. نه فقط برای آخرت انسان خوب است، كه برای دنیای انسان هم خوب است.
خطبه عقد 79/12/21
از مراسم عروسی آغاز كنید
در همه‌ی امور زندگی‌تان سادگی را رعایت كنید. اولش هم از همین مراسم ازدواج است، از اینجا شروع می‌شود. اگر ساده برگزار كردید قدم بعدی‌اش هم می‌شود ساده و الا شما كه رفتید آن مجلس كذاییِ مثل اعیان و اشراف‌های طاغوت را درست كردید، بعد دیگر نمی‌توانید بروید توی خانه‌ی كوچكی مثلا با وسایل مختصری زندگی كنید. این جور نمی‌شود دیگر. چون خراب شده و از دست رفته است. از اول، زندگی را پایه‌اش را براساس سادگی و ساده‌زیستی بگذارید تا زندگی بر خودتان، بر كسانتان و بر مردم جامعه ان‌شالله آسان شود.

خطبه عقد 74/06/13