RE: چرا برخي دست و دلشان به نماز نمي رود؟
بَينَ الْعَبْدِ وَ بَينَ الْکفْرِ تَرْک الصَّلَاةِ ؛ فاصله بين بنده و کفر ترک نماز است» ( جامع الأخبار، ص: 74)
* اولين چيزي که در قيامت بر آن محاسبه مي شود نماز است. پيامبر خدا (صلي الله عليه و اله) فرمود: بهترين واجبات پس از شناخت (خدا) نماز است. نماز نخستين چيزى است که بنده را براى آن مورد حساب قرار مىدهند، اگر پذيرفته شد، ساير اعمال نيز پذيرفته مىشود و اگر پذيرفته نشد بقيه اعمال نيز پذيرفته نمىشود. (الکافي ج3 ص 268 )
*تارک الصلاه با قارون و فرعون و هامان محشور شده و با منافقين روانه جهنم مي شود: رسول خدا (صل الله علي وآله) فرمودند: «لَا تُضَيعُوا صَلَاتَکمْ فَإِنَّ مَنْ ضَيعَ صَلَاتَهُ حَشَرَهُ اللَّهُ مَعَ قَارُونَ وَ فِرْعَوْنَ وَ هَامَانَ لَعَنَهُمُ اللَّهُ وَ أَخْزَاهُمْ- وَ کانَ حَقّاً عَلَى اللَّهِ أَنْ يدْخِلَهُ النَّارَ مَعَ الْمُنَافِقِينَ فَالْوَيلُ لِمَنْ لَمْ يحَافِظْ عَلَى صَلَاتِهِ؛ نمازتان را ضايع نکنيد؛ بدرستيکه هر کس که نمازش را ضايع کند خداوند او را با قارون و فرعون و هامان (که لعنت و ننگ الهي بر آنها باد ) محشور نمايد و واجب است بر خداوند که داخل کند او را با منافقين پس واي بر کسيکه بر نمازش محاظت ننمايد .» ( جامع الأخبار، ص: 74)
* شيطان بر تارک الصلاه مسلط شده و او را دچار گرفتاريهاي بزرگ مي کند: رسول خدا (صلي الله عليه وآله) فرمودند : «لَا يزَالُ الشَّيطَانُ يرْعَبُ مِنْ بَنِي آدَمَ مَا حَافَظَ عَلَى الصَّلَوَاتِ الْخَمْسِ- فَإِذَا ضَيعَهُنَّ يجْتَرِئُ عَلَيهِ وَ أَوْقَعَهُ فِي الْعَظَائِمِ؛ همواره شيطان از بني آدم گريزان است مادامي که بر نماز هاي پنج گانه محافظت مي نمايد اما هنگاميکه آنها را ضايع نمايع بر او جرأت پيدا کرده و او را دچار گرفتاريهاى بزرگ مىکند.» ( جامع الأخبار، ص: 74)