RE: پاستيل نخوريد چاق مي شويد
سلامت:بعضي از توليدكنندگان، ادعا ميكنند كه از كنسانتره ميوه به جاي اسانس آن در توليد پاستيل استفاده ميكنند. چه تفاوتي بين اسانس و كنسانتره وجود دارد؟
اسانس، به صورت مصنوعي و شيميايي تهيه ميشود اما كنسانتره از ميوه طبيعي درست ميشود. بعيد به نظر ميرسد كه در فرآيند توليد پاستيل از كنسانتره ميوهها استفاده شود چون اين كار باعث شلشدن ژلاتين و مشكل شدن قالبگيري آن ميشود.
سلامت: آيا پاستيلهاي ميوهاي مزيتي بر ساير پاستيلها مثلا انواع نوشابهاي آنها دارند؟
خير. همانطور كه عنوان شد اين طعمها و بوها فقط اسانس هستند و بين اسانسهاي ميوهاي و نوشابهاي تفاوتي از نظر ارزش غذايي وجود ندارد. بنابراين نميتوان گفت كه يكي از آنها از ديگري بهتر است. برخي تصور ميكنند كه پاستيلها منبع كلسيم هستند در حالي كه اين طور نيست و نميتوان عادت به خوردن آن را عاملي براي پيشگيري از بروز پوكي استخوان در نظر گرفت.
سلامت:روغني كه به سطح پاستيلها ميزنند چيست؟ ضرري براي مصرفكننده ندارد؟
اين روغن كه روغن خوراكي است بيشتر براي براق شدن پاستيلها و جلوگيري از چسبيدن آنها به يكديگر به سطحشان افزوده ميشود و ميزان آن بسيار كم است و نميتواند از نظر اضافه كالري دريافتي برايمان مشكلي ايجاد كند.
سلامت:آيا منع مصرف پاستيل براي بعضي افراد وجود دارد؟
خير. همه ميتوانند به مقدار محدود پاستيل بخورند. فقط به خاطر شكر موجود در آن، كساني كه اضافه وزن يا ديابت دارند بايد در مصرف اين خوراكي خوشمزه حداقلها را رعايت كرده و حتما در اين مورد با پزشك خود مشورت كنند. البته آنهايي كه ديابت نوع 1 دارند و انسولين تزريق ميكنند مشكل چنداني در اين زمينه ندارند اما ديابتيهاي نوع 2 بايد در خوردن انواع تنقلات شيرين مراقب باشند.
سلامت: آقاي دكتر! برخي از والدين و به خصوص مادران به شيرخواران در حال دندان درآوردنشان پاستيل ميدهند تا آنها به دندانشان بكشند. به نظر شما اين كار درست است؟
به هيچ عنوان. چون ممكن است شيرخواران تكهاي از پاستيل را با دندان خود جدا كنند و اين تكه داخل ناي آنها برود و باعث خفگيشان بشود. ضمن اينكه شيرخواران سيستم ايمني و گوارش ضعيف و حساسي دارند و خوردن خوراكيهايي مانند پاستيل ميتواند بسيار خطرناك باشد
منبع : مرصاد