اشاره رهبر معظم انقلاب به بيانات 14 سال پيش در نوروز سال 77 در جمع زائران و مجاوران حرم رضوي عليه السلام است. ايشان در آن سخنراني تأكيد كردند: «نفت، ذخيره هميشگى اين ملت است و مى***ماند. اولاً از آن براى ساخت زيربناهاى ماندگار و ديگر سرمايه***هاى اساسى كشور استفاده مى***شود. ثانياً به وسيله قدرت نفت، ملت ايران مى***تواند در صحنه سياست بين***المللى، ابراز قدرت كند. يك وقت اعلان كند كه من مى***خواهم نفتم را شش ماه نفروشم! همه دنيا را تحت تأثير قرار مى***دهد؛ همه سياستها را تحت تأثير قرار مى***دهد. يا بگويد مى***خواهم اين قدر كم كنم، يا اين قدر زياد كنم! اين در طول زمان انجام مى***گيرد. پس از اين طرف، ملت ايران ضرر مى***كند، از آن طرف هم مسؤولين كشور، همين پول نفت را به خاطر نياز كشور مى***دهند و گندم وارد مى***كنند! بعد وقتى كه اين گندم وارد مى***شود، وقتى كه آرد مى***شود، نان مى***شود و پا به سفره من و شما مى***گذارد، آن جا ضايع مى***شود! امروز ما آن مقدارى كه از ضايعات نان ضرر مى***بينيم از هيچ ضايعه مادّى***اى ضرر نمى***بينيم! يعنى همين نان خشكى كه از خانه من و شما خارج مى***شود - كه به نظر ما هم هيچ نمى***آيد - معادل بخش عظيمى از قيمت گندم وارداتى ماست! اين مطلب را دولتيها - مسؤولين - مى***گويند؛ امناى من و شما مى***گويند!»
جنس بيانات رهبر معظم انقلاب در ديدار مرداد ماه سال جاري با فعالان بخش اقتصاد كشور و تأكيد بر اينكه راهبرد "اقتصاد منهاي نفت" را ايشان سال*هاقبل بيان كرده اما توجهي به آن نشد، از جنس همان بياناتي است كه در مورد فساد بانكي اخير عنوان كرده و تأكيد فرمودند كه 10 سال قبل در فرمان هشت ماده*اي مبارزه با مفاسد اقتصادي اين خطرات هشدار داده شد اما گوش شنوايي وجود نداشت.
در عين حال، ایران اسلامی طی سالهای گذشته همواره با تحریمهای مختلف امریکا و کشورهای غربی مواجه بوده و این تحریمها نه تنها سد راه کشور نشده که همواره به رشد بیشتر هم انجامیده است. شاید اکنون وقت آن باشد تا بیش از پیش با برجسته کردن مسئله "اقتصاد بدون نفت" در جهت رفع وابستگی به این ذخیره کشور برآییم. چه آنکه این تحریمها و ابن استقلال از نفت نیز در نهایت به نفع کشور خواهد بود.






پاسخ با نقل قول
