چگونه شب چله را حکیمانه سپری کنیم
خوب است این شب را با گردهمایی خانوادگی و دوستانه و با احیای سنت نیکوی صلهارحام، آغاز کنیم و یک مهمانی ساده و شاداب، ترتیب دهیم؛ مهمانی را با یاد و نام خداوند و قرآن کریم و اهل بیت(س) بگذرانیم؛ پیامبر اعظم فرمود: "نشستهای خود را به یاد علی(ع) زیور ببخشید." خواندن یک "حمد" و هدیه آن به درگذشتگان، شهدا و صدیقین و آنان که به گردن ما حق دارند، چه خوب است؛ خواندن دیوان حافظ و تفال به اشعار او نیز اگر ذوق ادبی دارید، مهمانی شما را شورانگیزتر میکند.
شام مناسب برای این شبها، آن است که مزاج گرم داشته باشد، آبگوشت، حلیم، بوقلمون، فسنجان، آشهایی با ترکیب حبوبات و شلغم، بسیار مفید است در مقابل از غذاها و گوشتهای سرد، بپرهیزید؛ ماهی، گوشت گوساله و مرغ، ماست، ترشی، سوسیس و کالباس و ... نخورید.
برخلاف آنچه شایع است، خوردن "هندوانه"برای شب چله و تمام شبهای پاییز و زمستان اصلا خوب نیست زیرا مزاج این میوه، کاملا سرد و مرطوب است و خوردن آن در این ایام میتواند بسیار بیماریزا باشد؛ اگر خیلی میخواهید به حس شورانگیز و نوستالژیک تابستانی، مقید باشید به خوردن بسیار اندک از آن، شکیبایی کنید.
در کنار هندوانه، خوردن تنقلات گرم که در ادامه اشاره خواهد شد، لازم است البته بانوان بهویژه بانوان باردار مخصوصا اگر بار آنها، دختر است و نیز مادران شیرده همچنین افراد بلغمی و سودایی و افرادی که افسردگی، اضطراب، استرس و... دارند باید در پرهیز از هندوانه، جدیتر باشند و بکوشند بیشتر سهم هندوانه خود را به دمویها و صفراویها هدیه کنند!