آسیب های احتمالی

مزیت های ازدواج دانشجویی، نباید ما را از برخی محدودیت ها یا تهدیدهای آن، غافل کند. برخی از این محدودیت ها عبارتند از:

- انگیزه های ناکارآمد: به رغم آن که تنهایی به ویژه برای تحصیل مناسب نیست، اما جوانی که از تنهایی رنج می برد و عوامل جایگزینی نیز برای پر کردن این خلاء روحی وجود ندارد، ممکن است به آسانی و تنها با یک دیدار و گفتگو یا وعده وعید متقاعد شود که ازدواج آنان را از تنهایی می رهاند و به همه مشکلات خاتمه می دهد، لذا دربازشناسی انگیزه برخی از دانشجویان، فرار از تنهایی و ایجاد هم صحبتی بیشتر به چشم می خورد که البته می تواند شرط لازم برای ازدواج محسوب شود، ولی شرط کافی نیست.

دانشجویان باید ازدواج را پدیده ای مهم تر و اساسی تر از رفع تنهایی تلقی کنند، مسئولیت ها و وظایف و کارکردهای زندگی مشترک سنگین تر از آن است که صرفا و با تکیه بر یک انگیزه بتوان آنها را به انجام رساند و متقابلا ظرفیت های دو طرف باید بیشتر از یک احساس هم صبحتی در نظر گرفته شود تا ازدواج موفقی پدید آید.

- مقایسه های محنت زا : یکی از آفاتی که زندگی مشترک زوج دانشجو را تهدید می کند مقایسه میان همسر و دیگران است. برخی از زوج های دانشجوی به لحاظ موقعیت کلاس و عرصه های همکاری نزدیک میان دانشجویان در کارهای عملی (نظیر : آزمایشگاه ، کارگاه فعالیت های گروهی و ...) با افرادی از جنس مخالف، آشنا می شوند و زمانی که به ویژگی های مثبت (علمی، آموزشی، اجتماعی و ...) آنان پی می برند، آنها را با همسرشان مقایسه می کنند و چون همه یا بخشی از مزایای آنان را در همسرشان مشاهده نمی کنند، به مرور شریک زندگی از چشم شان می افتد و همیشه در حسرت فرد مورد نظر به سر خواهند برد. همین امر زمینه انجماد عاطفی میان زوج های جوان را فراهم می آورد.
-پایان-