بيشتر انرژي بدن بايد با خوردن سحري تامين شود پس سحري خوردن را حذف نكنيد. بعد از خوردن سحري حتي الامكان نخوابيد، چون وضعيت درازكش سبب برگشت مواد به مري و ترش كردن مي شود.
شروع افطار با مايعات گرمي مانند آب، چاي، شير، سوپ، سبزيجات به همراه چند عدد خرما مناسب است. خرما ميوه بسيار مغذي و كاملي مي باشد كه مي تواند به همراه چاي يا آب جوش در افطار ميل شود. خرما منبع مناسبي از مواد معدني مانند آهن، پتاسيم، منيزيم، روي، كلسيم و فسفر و ويتامين هاي A B1B2 بيوتين، اسيدفوليك، و ويتامين C مي باشد. این نکتته را نیز فراموش نکنید که غذاي افطار بايد سبك بوده و سريع هضم شود.
هر روز بعد از افطار (يك تا دو ساعت بعد) سعي كنيد 3-2 عدد ميوه متوسط مصرف كنيد. البته از آبميوه نيز مي توان استفاده كرد، به شرطي كه آبميوه طبيعي باشد. سعي كنيد به جاي غذاهاي چرب و سرخ شده از غذاهاي آب پز و بخارپز استفاده كنيد. از تغييرات شديد در عادات غذايي و خوردن غذاهاي نامأنوس يا غذاهايي كه ناراحتي به وجود مي آورند خودداري كنيد. به جاي مصرف زولبيا و باميه در ماه مبارك رمضان، از كشمش و خرما استفاده كنيد.