خود شیفته ها چه ویژگی هایی دارند؟
مهمترین ویژگی اختلال شخصیت خود شیفته، احساس خود بزرگ بینی مفرط است. فرد مبتلا به این اختلال خیال پردازی های نامحدود در مورد موفقیت و شهرت و درخشش های نامحدود، زیبایی یا قدرت دارد. نیاز زیادی به خود نمایی برای تحسین شدن دارد.این افراد نسبت به
بی تفاوتی دیگران و تهدید شدن عزت نفس شان بسیار حساس هستند و در صورت تهدید شدن عزت نفس شان با پاسخ های شدید خشم، شرم، سرافکندگی یا بیهودگی مواجه میشوند. این افراد اساسا با خودشان اشتغال ذهنی دارند و این موجب میشود که دیگران را در روابط نادیده بگیرند، به طوری که از درک احساس دیگران و هم حسی با آنها عاجز باشند.
همچنین به دلیل احساس خود بزرگ بینی و خاص بودن احساس «استحقاق» دارند، یعنی فکر میکنند که تمام دنیا به آنها بدهکار هستند و به همین دلیل ممکن است بهره کش به نظر بیایند و در روابط از دیگران برای رسیدن به مقاصد خود سوء استفاده کنند.
از ویژگیهای دیگر این افراد این است که بسیار نسبت به دیگران حسودی میکنند، یا معتقدند که دیگران حسودی آنها را میکنند. عزت نفس این افراد شکننده است و این شکنندگی را پشت احساس خود بزرگ بینی و حس برتری پنهان میکنند.
** برای درمان باید دست از خود شیفتگی برداشت!
درمان این اختلال مانند سایر اختلال های شخصیت سیری مزمن دارد و درمان آن دشوار است. به خصوص اینکه برای اقدام به روان درمانی فرد خود شیفته ابتدا باید دست از خودشیفتگی بردارد! درمان های بینش گرا برای این بیماران مفید واقع شده اند.همراه با روان درمانی ،استفاده از ضد افسردگی ها برای درمان افسردگی که معمولا با این اختلال توام است نیز به کار میرود.