پول تو جیبی
پول تو جیبی متعادل و خوب چیست؟ هیچ پاسخ جامعی برای این سئوال وجود ندارد. پول تو جیبی کودک میبایست معادل با بودجهی ما باشد. نبایستی بخاطر معیار همسایهها، خود را دچار مشکل کنیم و بیشتر از آنچه که در توانمان هست به کودک پول تو جیبی بدهیم اگر کودک اعتراض میکند، میتوانیم با همدردی و به طور صحیح به او چنین بگوییم. «دلمان میخواهد پول تو جیبی بیشتری به تو بدهیم ولی بودجهمان محدود است). این طرز برخورد بهتر از این است که کودک را متقاعد کنیم به اینکه او واقعاً به پول بیشتری احتیاج ندارد.
پول همچون قدرت، میتواند به دست یک فرد ناآزموده و بیتجربه مورد سوءاستفاده قرار گیرد. پول تو جیبی نباید بیشتر از ظرفیت و توان کودک باشد، به طوری که کودک نتواند آن را تنظیم کند. بهتر است که دادن پول تو جیبی به کودک را به مقدار کم شروع کنیم تا از عهده تنظیم آن برآئیم. نه اینکه با در نظر گرفتن مقادیر زیاد، کنترل از دستمان خارج شود و نتوانیم مقدار پول توجیبی را تنظیم کنیم. وقتی کودک مدرسه رفتن را شروع میکند و یاد میگیرد که چطور پول بشمارد و پول عوض کند، میتوان خرجی دادن به کودک را شروع کرد.
موردی هست که در مورد پول تو جیبی ضروری به شمار میآید مقدار اندکی از پول توجیبی که پس از تأمین مخارج ثابت کودک باقی میماند بایستی به کودک تعلق داشته باشد تا او اگر دلش خواست آن را پسانداز کند یا با خرج کردن آن پز بدهد. آنچه در این راستا اهمیت دارد راهنمایی مطلوب ما بزرگترها به کودکان است. راهنمایی، کودک را یاری میدهد تا دریابد که کیست؟ چگونه رفتار کند؟ انتظارهای دیگران از او چیست؟ و در نهایت با شناخت خود و محیط بتواند برای تأمین نیازهای فردی و اجتماعی خود تصمیمات مناسبی بگیرد.