جنگ افروزي و فساد


دروغ‌پردازي، تنها وسيله براي دولت آمريكا در جنگ‌افروزي اين كشور عليه مردم عراق نبود، بلكه ارتباط تنگاتنگي ميان اشغالگري و فساد و حيف و ميل اموال مردم وجود دارد.هم‌اكنون شهروندان آمريكايي از سرنوشت 20 ميليارد دلاري كه دولت در خزانه كشور به امانت گذاشته بود تا در تاسيس مدارس، راهسازي، ساخت بيمارستان و ديگر امور زيربنايي در عراق صرف شود، مي‌پرسند. مردم عراق هيچ يك از خدماتي را كه در زمان دولت بوش به آنان وعده شده بود، دريافت نكرده‌اند. جهانيان شاهد نيرنگ و فريبكاري آمريكا هستند.

اولين مجري اين طرح، پل برمر اولين حاكم غيرنظامي آمريكا در عراق بود كه بيشترين بهره را از شركت هاليبرتون برد. شركتي كه ديك چني يكي از كارگزاران آن بود و دونالد رامسفلد وزير دفاع وقت آمريكا و ديگر افسران و مشاوران دولت سابق به دليل غارت منابع طبيعي عراق و سود حاصل از افزايش ماليات در آمريكا به بهانه جنگ عراق ثروت سرشاري به دست آوردند. به عنوان مثال، شركت مذكور، سود بي‌سابقه 5‌/‌10 ميليارد دلار را تنها ظرف چند ماه كسب كرد كه هيچ‌يك از شركت‌هاي آمريكايي (به جز شركت نفتي اكسون)‌ چنين ثروت هنگفتي را به دست نياورده است.


همان‌طور كه آمريكا غرق در فساد است، ديگر متحدان غربي ايالات متحده نيز به نحو بي‌سابقه‌اي از سرمايه‌هاي عراق غارت كرده‌اند و كارگزاران و مزدورانشان در اين كشور نيز مفاسد بسياري انجام داده و كاري كرده‌اند كه عراق و افغانستان در فهرست فاسدترين كشورهاي جهان قرار گيرد. به عنوان مثال، كميته پاكسازي در عراق از دست داشتن مزدوران عراقي در كشتار شهروندان و اعضاي اين كميته و انفجار ساختمان‌هاي آن و سرقت اسناد ‌پرده برداشته است.

بدون ترديد، اين جنگ حقايق ديگري را نيز آشكار كرد كه مهم‌ترين آن، رابطه اشغالگران با صهيونيست‌ها و برنامه آنان براي به آشوب‌كشاندن اوضاع در منطقه و تبديل آن به صحنه درگيري‌ها و فتنه‌هاي نژادي و قومي و مذهبي و واداركردن به اصطلاح «جامعه جهاني» به موافقت با برنامه‌ها و تصميم‌هاي آمريكا و تلاش براي توجيه اقدامات آمريكا به حساب مي‌آيد كه پرداختن به اين همه مجالي ديگر را طلب مي‌كند.

روزنامه العرب چاپ لندن / مترجم: محمدجواد گوديني