RE: سرّ حجیت حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) بر ائمه(علیهم السلام)
همتایی در مراتب علمی
این بیبی وقتی مقام علمی او روشن میشود كه ین دوتا خطبهای كه یكی در مسجد و یكی در منزل ایراد كردهاند؛ آن خطبهها را ببینند، بعد خطبههای نهجالبلاغه را ببینند. خطبههای نهجالبلاغه هم یكسان نیستند، بعضیها عرشیاند، بعضی متوسطاند. آن خطبههای عرشی نهجالبلاغه را هم ببینند، عمیقترین جملههای خطبههای عرشی نهجالبلاغه را ببینند، آنگاه میفهمد آن بخشهای عرشی خطبههای عمیق نهجالبلاغه قبل از اینكه علیبنابیطالب (سلام الله علیه) این خطبهها را بگوید و بفرماید لااقل 25 سال قبلش همین بانو فرمود. یك خطابهای دارد كه قابل درك است برای خیلیها، یك خطبهای دارد كه آن به این زودیها درك شدنی نیست.
خطبهای كه اینها میخواندند به این فكر نبودند كه مردم بفهمند؛ خطبه را كه برای مردم نمیخوانند؛ مثل دعا اینها یك ارتباطی با خدا داشتند [و] یك ارتباطی با جامعه و خلق. آن بخشی كه به خطبه برمیگردد، به حمد برمیگردد، به توحید برمیگردد، به ثنا برمیگردد آنجا كاری با مردم ندارند؛ حالا مردم میخواهند بفهمند. یا نفهمند دعا عرفه سیدالشهداء را مردم میخواهند بفهمند، یا نفهمند اما این بیست جلد وسائلالشیعه و امثال این اینها برای مردم است [و] فهمیدنش هم سخت نیست. فهمیدن این مطالب بیست جلد وسائلالشیعه و مستدركالوسائل و اینها چون برای بیان مردم، هدایت، راهنمایی، اخلاق، حقوق و فقه مردم است، فهمیدنی است، منتها حالا یك سی چهل سال درس میخواهد، اما آن یك درسی نیست كه انسان با این ده بیست سی سال حل بشود نشانهاش این است كه خیلیها رفتند و ماندند.
دعاها حسابشان جداست، خطبهها حسابشان جداست، آنجایی كه ائمه با خدا سخن میگویند حسابشان جداست، آنجا كه با خلق خدا سخن میگویند حسابشان جداست.