مهم ترین عوامل ایجاد کننده آسیب نخاعی عبارتند از :تصادفات ،جنگ و درگیری نظامی ، سقوط از ارتفاع ، حوادث ورزشی،حوادث شغلی ،بیماری و حوادث غیرمترقبه نظیر زلزله و... و عوامل دیگر
اگر شرایط جامعه برای پذیرش و مشارکت فعال این قشر مناسب نشود ، بی شک هر کسی که مبتلا به آسیب نخاعی شود ،آن موقع درمی یابد که زندگی چقدر سخت و مشکل است .
البته بعضی از افراد دچار آسیب نخاعی با سخت کوشی و تلاش توانسته اند به موفقیت های مهمی برسند و سهم مهمی در سازندگی جامعه خود داشته باشند ،بعضی از آنها مدارج علمی را طی کرده و شغل های مهمی کسب کرده اند و به جای آنکه نیازمند حمایت باشند ، خود به دیگران یاری می رسانند و حتی سازندگی های فراوانی در جامعه خود داشته اند و به روایتی دیگر باعث افتخار جامعه خود شده اند و یک نکته مهمی که باید به خاطر داشته باشیم توجه به این موضوع مهم است که افراد دچار آسیب نخاعی به علت آنکه محدودیت های حرکتی دارند ، مجبورند از قدرت فکری خویش بیشتر بهره ببرند و به همین خاطر افراد باهوش و خوش فکری هستند و اگر بتوانند در جامعه حضور فعال یابند تاثیرات درخشانی را در جامعه بر جای خواهند گذاشت .

اگر بخواهیم جامعه ای داشته باشیم که تمامی افراد دچار آسیب نخاعی آنها فعال بوده و با موفقیت زندگی کنند باید زمینه رشد و مشارکت آنان را مهیا سازیم .اما ممکن است این سوال در ذهن ما پدید آید که ما چگونه می توانیم به این قشر باهوش و با استعداد کمک کنیم تا آنان بتوانند در جامعه حضور یافته و فعالانه مشارکت نمایند ؟ مهم ترین اقدام ، تلاش برای آشنایی با این عزیزان است و این می تواند نگرش ما را نسبت به آسیب نخاعی اصلاح نماید و از طرفی به ما کمک خواهد کرد که از این عارضه پیشگیری کرده وبه آن مبتلا نشویم و از طرفی بتوانیم به سهم خود ، شرایط جامعه را برای حضور آنان مهیا نماییم .