-
اما همانطور که گفته شد برای مدیریت بحران صحنه و کنترل استراتژیک آن به شدت از ورود به حوزهای که در آن مزیت استراتژیک نداشته و میتواند برای آن منجر به فاجعه شود یعنی حوزهی نظامی پرهیز داشته و سعی مینماید تا زمان آماده شدن زمینهی آن، از روشن شدن چرخهی تشدید عمودی بحران به تنش و تشنج در حوزهی نظامی جلوگیری نماید. آنچه ضامن عدم واکنش سخت شیر انقلاب و عدم ورود آن به حوزهی نظامی در برابر این مرگ تدریجی و بستن راهها و منابع حیاتی آن میباشد عملیات روانی و تهدیدهای مکرر صهیونیسم جهانی به جنگ است که با طرحریزی و سازماندهی دقیقی در حال انجام میباشد. دقیقا در این نقطه است که دلیل اظهارات کیسینجر را دربارهی صدای طبل جنگ درک میکنیم.
صهیونیسم به دنبال حبس شیر ایرانی-اسلامی در زندانی خیالین از تهدیدات و ترس از جنگ است. و این شیر در حالی که تمامی ابزارها را برای شکست دشمن در اختیار دارد در توهمی ساخته و پرداختهی صهیونیسم بماند و مرگ تدریجی خود را تماشا کند. کنترل استراتژیک شیر ایرانی و پیروزی بدون جنگ.
نقطهی پایان سناریو واکنش امام امت است. امام با درک حرکات دشمن با اتخاذ روندهایی چند جانبه به استراتژی دشمن حمله میکند.انقلاب با دفاع پیشدستانه خود به تحریم نفتی پیش از موعد اروپا اقدام میکند و با بسط و گسترش کانالهای دور زدن تحریمها به رشد شتابان اقتصاد جهادی خود ادامه میدهد و با اتخاذ استراتژی تهدید در برابر تهدید در چارچوب دفاع پیشدستانه به تقابل با جنگ پیشدستانهی دشمن میپردازد و زندان از وهم ساختهی تهدیدات دشمن را از بین برده و زمینهی واکنش، استفاده از برگهای برنده و مدیریت بحران بوجود آمده را فراهم میکند.
-
امام امت با درک این نکته که صهیونیسم جهانی در ضعیفترین حالت خود در طی سالهای گذشته است و با توجه به ضعف آنها در ورود به درگیری نظامی علارغم تبلیغات معکوس آنها، از این فرصت بهره برده و با پیگیری تهدید در برابر تهدید به امتیازگیری از دشمن در حوزهی سیاسی و اقتصادی دست میزند تا توان ایران را در شکستن حلقهی فشارهای سیاسی-امنیتی و تحریمهای اقتصادی به شکلی تصاعدی افزایش دهد. از سویی دیگر گزینههای ایران این امکان را به او میدهد تا بتوان با کنترل موثر استراتژیک بر عملکرد دشمن ضمن تهدید و امتیازگیری از جنگ نیز اجتناب کند که این خود در طی سالیان پس از انقلاب، استراتژی محوری انقلاب بوده است. از جملهی این گزینه ها برای کنترل استراتژیک معکوس انقلاب بر دشمن خود:
تنظیم عرضه و تقاضای انرژی در جهان، در صورتیکه دولت یا دولی دست به تحریم نفتی ایران بزند و برای پوشش خلاء بازار به تولید مضاعف نیز موفق شوند، ممکن است ایران در شمارش 14 نفتکش عبوری از تنگه کمی اشتباه نماید البته حفظ امنیت این نفتکشها توسط ایران خود موید این نکته خواهد بود که اشتباه تنها احتمال دارد در شمارش نفتکشهای عبوری از تنگه در هر روز رخ دهد خود باعث اجناب از درگیری است. در قبال این اشتباه نیز هر قدرتی بخواهد خود شمارش را به عهده بگیرد باعث تسری بحران به حوزهی نظامی و تشدید عمودی آن تا سطح تشنج و بحران خواهد بود که تمامی استراتژیستها متوجه خارج از کنترل بودن این وضعیت هستند.
بدیهی است که با توجه به مجموع ظرفیت خطوط لولهی انتقال نفت منطقه که در شکل نشان داده شده است، در صورت هرگونه اشتباه از هر قدرتی، شاید بتوان با هزینهی گزاف، نیمی از 15.5-16 میلیون بشکه نفت صادراتی از تنگه را بوسیلهی تمامی خطوط لولهی فعال و غیرفعال و در حال احداث، از مناطقی غیر از تنگه حمل نمود اما آیا فکری به حال 8-10 میلیون بشکه کمبود عرضه در جهان شده است.
-
-
تمامی این موارد در حالی است که جهان تنها یک تنگه نداشته و ممکن است نا امنی در بخشی از آبهای بین المللی طبق قاعدهی ظروف مرتبطه به کانالها و تنگههای دیگر جهان تسری پیدا کند.این در حالی است که هیچ کس تضمین نمی کند که برای تاسیسات تولید نفت، پالایش و انتقال آن در کشورهای همکاریکننده با تحریم مشکلی پیش نیاید.
اگر ایران اسلامی تا کنون نیز در قبال تحریمها واکنشی از خود نشان نداده است علت آن محاسبه هزینه و فایدهی آن است که تا به حال تنها به افزایش هزینهی تامین برخی از کالاها منجر شده است و اگر نه در بحث کالاهای استراتژیک که ایران اسلامی 33 سال است در تحریم به سر میبرد. در تحریم نفتی نیز خود از بخش اول تحریم یعنی تحریم اروپا استقبال مینماییم. اما خطر برای تمدن بحرانزدهی غرب از آنجایی آغاز خواهد شد که در هزینه و فایدهی جبههی مقاومت عملی نمودن تهدیدات توجیه خود را پیدا کند.
بنابراین همانطور که ایران اسلامی شمارش و عبور امن نفتکشها را برای حرکت اقتصاد جهان تضمین میکند باید جهان نیز انتقال و معاملهی امن و عادی نفت ایران را تضمین نماید.
پیام امتی که حضور میلیونی آنها در روز 22 بهمن چشم دوست یا دشمن را خیره کرد آن بود که ما پای امام خود تا آخر ایستادهایم و آقای اوباما به جای اینکه نگاه خود را بر عبور این نفتکشها متمرکز نماید آنرا به ایران سپرده و به جای انحراف به سمت برنامهی هستهای ایران یا تهدید سربازان مشتاق شهادت امام، سعی در بهبود اقتصاد جهان غرب نماید. بلکم در آستانهی انتخابات ریاست جمهوری خود فرجی برایشان حاصل شود.
نویسنده: محمد خالد