الف: امامت حضرت مهدى(عج) در سن پنج سالگى ب: طول عمر آن حضرت.
چون شبهه در رابطه با طول عمر آنحضرت مىباشد در اين جا به طور اختصار به اين قسمت پرداخته مىشود.
در رابطه با اين مسئله ما از طريق قرآن و حقايق دينى سخن مىگوئيم، گر چه بر اهل فن پوشيده نمىباشد اگر چه اين مطلب که امام زمان(عج) در سرداب از دنيا رفته است نياز به دليل و برهان است ولى از آن جا که فرض بر اين است که طرف سخن و صاحب شبهه کسانى هستند که قرآن را پذيرفته و به حقانيت آن معتقدند، مىگوئيم نبايد براى شما عمر طولانى يک ولى از اولياء خدا ماية تعجب باشد، زيرا قرآن کريم دربارة افراد گوناگون عمرهاى طولانى ذکر کرده است. در رابطه با حضرت نوح ـ عليه السلام ـ مىخوانيم که او تنها قبل از طوفان 950 سال در بين قومش بوده و پس از طوفان هم مدتى زنده بوده است. «فلبث فيهم الف سنة الا خمسين عاماً[7]» تا جايى که در تاريخ عمر حضرت نوح ـ عليه السلام ـ را 2500 سال هم گفتهاند.
همچنين در رابطه با حضرت مسيح ـ عليه السلام ـ وفتى يهوديان گفتند که ما او را به دار آويختهايم، قرآن کريم نظر آنها را رد مىکند و مىفرمايد: «خداوند عيسى را به آسمان برده است» «وَ ما قَتَلُوهُ يَقيناً بَل رَفَعَهُ اللهِ اِليَه[8]» (او يقيناً کشته نشده بلکه خدا او را به سوى خود بالا برده است). بنا براين طبق آيات فوق و روايات زيادى که در اين باره از پيامبر اسلام ـ صلىالله عليه و آله ـ وارد شده است حضرت نوح ـ عليه السلام ـ عمرى طولانى داشته و حضرت مسيح نيز در حدود دو هزار سال است که زنده است. پس چگونه نسبت به عمر امام زمان(عج) اين همه خدشه وارد مىشود و آن را بعيد فرض مىکنند؟ به علاوه در تاريخ معمّرين بسيارى را نام بردهاند که هر يک با اينکه بعضى ولى خدا نبودهاند عمرهاى طولانى داشتهاند. بالا تر از همه اينها، ما که خدا را قادر مطلق مىدانيم چه بعدى دارد که روى مصالحى خداوند ولى خود را در مدتى طولانى حفظ نمايد و او را دور از دسترس ديگران و غايب از ديد مردم نگه بدارد و از اين طريق بندگان خود را آزمايش نمايد.
به هر حال مهم اين است که از نظر قرآن کريم عمر طولانى براى يک انسان ممکن است و تعجب اين است که کسانى که به آيات فوق عقيده دارند به طول عمر امام عصر(عج) به شدت اعتراض مىکنند و آن را منکر مىدانند در حالى که وقتى چيزى ممکن شد، فرقى بين مصاديق آن نمىباشد.
عيسى مسيح ـ عليه السلام ـ زنده بماند يا مهدى موعود(عج) هر دو براى خدا ممکن است و مانعى ندارد.
«والسّلام»
پی نوشت:
[7] . عنکبوت آيه 14.
[8] . نساء آيه 158.