RE: کتب درسی باید برگرفته از صحیفه سجادیه باشند
موسوی هوایی با اشاره به خطبه های بی نظیر امام سجاد و احتجاجات ایشان در مسیر حرکت اسرا گفت: حضرت با آیات قرآن اهل بیت را معرفی می کند و با سخنرانی امام سجاد و حضرت زینب(س) شرایط کوفه برمی گردد و یک قیام فکری در آن زمان ایجاد می شود.
وی تطمیع، تهدید و تحقیر را سه روش مؤثر دشمن در وقوع حادثه عاشورا برشمرد و با اشاره به برخی روایات تأکید کرد: حضرت با رفتارشان در طول عمر مبارک خود حادثه عاشورا را زنده نگه داشتند یعنی اگر آب می دیدند به یاد پدر بزرگوارشان سیدالشهدا(ع) اشک می ریختند و یا اگر طفل شیرخواره ای می دیدند بر واقعه عاشورا می گریستند.
موسوی هوایی با اشاره به نقش نیایش و دعا در فضای اختناق آمیز دوران حیات امام سجاد(ع) یادآور شد: امام سجاد با بیان دعاهایی روشی را ابداع کردند تا پیام واقعی اسلام را برسانند و هدف امام حسین(ع) که احیای اسلام ناب بود را دنبال کنند.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات، "صحیفه سجادیه" را تفسیر قرآن دانست و افزود: صحیفه سجادیه حاوی معارف الهی و تفسیر قرآن است به ویژه امام در این دعاها بحثهای اعتقادی، سیاسی، اجتماعی و اخلاقی عمیقی را مطرح می فرمایند.
حجت الاسلام موسوی هوایی با اظهار تأسف از مغفول ماندن صحیفه سجادیه و نهج البلاغه تصریح کرد: برای تبلیغ یک موضوع فرهنگی راهکارهای مشترکی در دنیا تجربه شده است از جمله اینکه ما می توانیم ادعیه صحیفه سجادیه را به صورت تصویری درآوریم و یا بر مبنای دعاهای آن سناریو و نمایشنامه و انیمیشن بسازیم و یا در خطاطی و نقاشی مفاهیم بلند صحیفه را گسترش دهیم.
وی با تأکید بر ضرورت پرداختن به صحیفه سجادیه در کتب درسی مقاطع مختلف تحصیلی و دانشگاهی و حوزوی تصریح کرد: کتب درسی ما باید برگرفته از صحیفه سجادیه و معرفی کننده آن باشد و ما می توانیم نیازهای معنوی جامعه بشری را از این طریق پاسخ دهیم.
وی با اشاره به شکست نظام سکولاریسم، مارکسیسم، لیبرالیسم و... در دنیا تأکید کرد: امروز زمان این است که اسلام خود را در دنیا عرضه کند و یکی از اساسی ترین مسائل ما این است که قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه را به دنیا معرفی کنیم و با ترجمه این کتابها نیازهای معنوی بشری را پاسخ دهیم.
حجت الاسلام موسوی هوایی در پایان، گسترش همه ساله برگزاری مراسم عاشورا در اروپا و آمریکا را نشانه آمادگی دنیا برای پذیرش پیام اسلام و معارف الهی دانست و تأکید کرد: ما تنها رسالت داخلی نداریم بلکه رسالت بین المللی داریم که اسلام پیامهای سازنده ای برای تمام بشر دارد و باید در کتب درسی سایتهای فرهنگی و اطلاع رسانی در این زمینه کار کنیم.
-پایان-