RE: دروازه های بهشت زناشویی
حستان را روتوش كنيد
چه در زمان خوشحالي و چه در زمان دلخوري از روشهاي مناسب براي ابراز احساسات استفاده كنيد؛ البته حتما همانطور كه خودتان هم به تجربه دريافتهايد حساسيت موضوع زماني كه دلخوريد بيشتر است. استفاده از جملاتي كه اول آنها با من شروع ميشود، اشاره به رفتار مشخصي كه باعث دلخوري شده و نه توهين به شخصيت فرد، از جمله مواردي هستند كه بهتر است به آنها توجه داشته باشيد.
به زبان بيزباني حرف نزنيد
يكي از اشتباهاتي كه همسران زيادي درگير آن هستند، باورهاي اشتباه شناختي است. يكي از اين باورهاي اشتباه اين است كه همسر ما بايد از نيازهاي ما بدون اينكه ما آنها را بيان كنيم، خبر داشته باشد. چنين باوري معمولا باعث ايجاد نارضايتي در خود ما و بعد از مدتي هم ايجاد عصبانيت در همسرمان ميشود، زيرا در هر صورت او توانايي ذهنخواني ندارد. براي پيشگيري از اين دردسرها بد نيست با اين باورهاي اشتباه آشنا شويد و فكري به حال آنها بكنيد. با اين كار آينده زندگي مشتركتان را نيز تضمين كردهايد. برخي رفتارهاي ساده ميتوانند رابطه عاطفي بين ما و همسرمان را تقويت كنند. فراموش نكنيد كه نيازهاي عاطفي بخش مهمي از نيازهاي هر فرد است كه ارضاي آنها ميتواند رضايت از رابطه را افزايش دهد.
ايراد نگيريد
شايد با خود فكر كنيد اگر قرار به تعريف كردن باشد كه اوضاع درست نميشود؛ با ايرادات همسرتان كه البته گاهي اوقات بدجوري هم اعصاب خرد كن ميشود، چه ميشود كرد؟ به روي او نياورم؟ آن وقت هيچ وقت درست ميشود؟ اصلا اين همه خودخوري درست است؟ توجه داشته باشيد لازم نيست كه خيلي خودتان را سانسور كنيد، دندان روي جگر بگذاريد و وقتي ايرادي وجود دارد، به روي همسرتان نياوريد. ميتوان ايرادات را بيان كرد اما با زباني زيبا، بدون توهين، بدون مسخره كردن و تحقير ميشود در مورد آنها گفتوگو كرد اما اگر قرار باشد «تنها» در مورد آنها با همسرتان حرف بزنيد و صحبت ديگري نداشته باشيد، آن وقت مشكل ايجاد ميشود. از تاكيد زياد روي نقاط ضعف خودداري كنيد.