ورود

توجه ! این یک نسخه آرشیو شده میباشد و در این حالت شما عکسی را مشاهده نمیکنید برای مشاهده کامل متن و عکسها بر روی لینک مقابل کلیک کنید : [محبوب] هر روز یک حدیث



صفحه ها : 1 [2]

امیرحسین
09-30-2013, 09:22 AM
امام صادق علیه السلام :

علامت غفلت سه چیز است:
از بین رفتن شیرینی عبادت، تلخ نشدن معصیت و فرق نگذاشتن در حلال و حرام.

منبع: مصباح الشریعه، ت مصطفوی، ص22

امیرحسین
10-01-2013, 07:28 AM
پيامبر خدا حضرت محمد مصطفی صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم فرمودند: دانش خزائن و گنجينه ‏هايى اسـت و كـلـيدهاى آن پرسش است؛ پس، خدايتان رحمت كند، بپرسيد، كه با اين كار چهار نفر اجر مى‏‌يابند:پرسشگر، پاسخگو، شنونده و دوستدار آنان.



«تحف العقول، صفحه 41 »

امیرحسین
10-05-2013, 07:08 AM
یازدهمین حجت خدا امام جواد عليه ‏السلام فرمود: دين سرفرازى است، دانش گنج است، سكوت نور است، و نهايت زهد پاكدامنى است.
و هيچ چيز مثل بدعت دين را از بين نمى‏برد، هيچ چيز مثل طمع مرد را تباه نمى‏كند، به واسطه رؤساء مردم هم اصلاح مى‏شوند، و بلا به وسيله دعا بر طرف مى‏گردد.


«الفصول المهمه،275-مسند امام جواد(ع) 246»

امیرحسین
10-06-2013, 08:04 AM
جواد الائمه، حضرت امام محمد تقى عليه ‏السلام فرمودند: تأخير در توبه و پشيمانى، غرور است، ادامه تأخير، حيرت است و سرگردانى، امروز و فردا كردن با خدا، هلاكت است و تكرار گناه، ايمنى از مكر خداست"و از مكر خدا جز زيانكاران ايمن نباشند" (سوره اعراف،آیه99)




«تحف العقول،صفحه 729»

امیرحسین
10-08-2013, 07:33 AM
امام حسن عسکری علیه السّلام از پدرانش علیهم السّلام روایت می‌کند که امام جعفر صادقعلیه السّلام به مردی نوشتند: اگر می خواهی کارهایت به نیکی انجام گیرد و پایان عمر و زندگی‌ات خیر باشد؛
تا هنگام مرگ، حق خدا را مراعات کن،
نعمت های خداوند را، در راه معصیت خرج نکن.
به بردباری و حلم خداوند، مغرور نباش،
و به آن که یاد ما می‌کند یا مدعی مودت و دوستی ما می‌شود، نیکی نما، لازم نیست بدانی او راست می گوید یا دروغ، تو طبق نیت خود کار کن و او را به دروغش واگذار.



«مستدرک الوسائل، جلد 12، صفحه 142»

امیرحسین
10-13-2013, 11:38 AM
امام محمد باقر علیه السلام فرمودند: خداوند عزّوجلّ از ميان بندگان مؤمنش، بنده‏‌اى را كه بسيار دعا كند، دوست می‌دارد.
پس، همواره در سحرگاهان تا طلوع خورشيد دعا كنيد؛ زيرا اين وقتى است كه در آن، درهاى آسمان باز می‌شود، و روزى‏‌ها تقسيم مى‏‌گردد و حاجت‏‌هاى بزرگ برآورده می‌شود.



«اصول کافی، جلد2 صفحه 478»

امیرحسین
10-14-2013, 08:36 AM
فرازی از دعای عرفه :

امام حسین علیه السلام در دعای عرفه: خدایا، مرا به که واگذار می‌کنی؟ به نزدیک تا با من به دشمنی برخیزد، یا به بیگانه تا با من با ترش رویی برخورد کند یا به آنان که خوارم می‌شمرند؟
و حال اینکه تو خدای من، و زمامدار کار منی. من به تو شکایت می کنم، از غربتم، و دوری خانه آخرتم، و سبکی ام نزد کسی که اختیار کارم را به او دادی.
خدایا غضبت را بر من فرود نیاور، اگر در مقام خشم کردن بر من نباشی، از غیر تو باک ندارم، منزّهی تو، جز اینکه عافیتت بر من گسترده تر است...

امیرحسین
10-14-2013, 09:05 PM
پيامبر صلى الله عليه و آله:

تَكَلَّفُوا فِعلَ الخَيرِ وَ جاهِدوا نُفوسَكُم عَلَيهِ، فَاِنَّ الشَّرَّ مَطبوعٌ عَلَيهِ الاِنسانُ؛

در كار خير، خود را به زحمت اندازيد و در اين راه با هوا و هوس خود مبارزه كنيد، زيرا طبيعت انسان به بدى تمايل دارد.

(تنبيه الخواطر، ج 2، ص 120)

امیرحسین
10-15-2013, 08:34 AM
در فرازی از دعای امام حسین علیه السلام در روز عرفه چنین آمده است: اى آن‏كه اوراست گرامی ترين نامها اى صاحب احسانى كه هرگز قطع نگردد.
اى آماده‏ كننده كاروان براى نجات يوسف در سرزمين بى ‏آب و گياه،و خارج ‏كننده ‏اش از چاه،و قراردهنده‏ اش بر تخت پادشاهى پس از دوره بندگى‏.
اى برگرداننده يوسف به نزد يعقوب،پس از آنكه دو چشمش از اندوه نابينا شد،و دلش آكنده از غم بود.
اى برطرف‏ كننده بدحالى و گرفتارى از ايوب،
اى گيرنده دستهاى ابراهيم از بريدن سر فرزندش،پس از سنّ پيرى،و به پايان آمدن عمرش‏
اى كه دعاى زكرّيا را اجابت كرد و يحيى را به او بخشيد و او را يگانه و تنها وا نگذاشت،اى كه يونس را از دل ماهى‏ به در آورد،اى كه دريا را براى بنى اسراييل شكافت و آنان را نجات داد،و فرعون و لشگريانش را از غرق شدگان قرار داد.
اى كه بادها را مژده دهندگانى پيشاپيش باران رحمتش فرستاد،اى كه بر عذاب نافرمانان از بندگانش شتاب‏ نورزد.....

امیرحسین
10-25-2013, 11:07 AM
امام موسي كاظم - عليه السلام - فرمود:

بد شخصي است آن كه داراي دو چهره و دو زبان مي باشد،

قالَ الإمام الكاظم - عليه السلام - : بِئْسَ الْعَبْدُ يَكُونُ ذاوَجْهَيْنِ وَ ذالِسانَيْنِ.

«تحف العقول، ص 291»

امیرحسین
11-07-2013, 10:15 AM
داودبن‌كثير رقي گويد: نزد امام جعفر صادق عليه السلام بودم كه آب خواستي، وقتي نوشيد، ديدم كه مي خواهد گريه كند و اشك در چشمانش حلقه زد.
سپس فرمود: اي داود، خدا، قاتل حسين را لعنت كند. ياد مظلوميت حسين(ع) زندگي را چه قدر ناگوار مي‌سازد! من هر گاه كه آب سردي می‌نوشم به ياد حسين(ع) مي‌افتم.
هر بنده خدايي كه آب نوشد و حسين(ع) را ياد كند و قاتل او را لعن نمايد، خدا برايش صد هزار نيكي نويسد و صد هزار بدي از او پاك كند، و او را صد هزار درجه فرابرد. و چنان باشد كه گویی صد هزار برده را آزاد كرده باشد.
و خدا او را در روز رستاخيز با روي سفيد و درخشان محشور سازد.



«امالی صدوق، صفحه 205»

امیرحسین
11-18-2013, 11:05 AM
امام سجاد علیه السلام فرمودند: از حقوق همکیشان و همدینان تو بر تو آن است که در دل خود براى آنان سلامت و رحمت بخواهى، و با بد کار ایشان مهربان باشى.
و آنان را به خود نزدیک سازى، و به اصلاحشان بپردازى، و از نیکوکارشان سپاسگزارى کنى، و از رسیدن آزار به ایشان جلوگیرى، و آنچه را براى خود دوست می‌‏دارى براى آنان دوست بدارى، و آنچه را به خود نمی‌پسندى به آنان نپسندى.
و این که (در نگاه تو) پیرمردانشان همانند پدرت، جوانانشان به سان برادرت، پیرزن هایشان همانند مادرت و کودکانشان همسان فرزندانت باشند.



«الفقیه،جلد2،صفحه 625 - خصال جلد 2»

امیرحسین
11-22-2013, 09:59 AM
امام جعفر صادق عليه السلام فرمودند: شيعيان و دوستان ما را در سه مورد آزمايش نمائيد:
1 ـ مواقع نماز، چگونه رعايت آن را مي‌نمايند.
2 ـ اسرار يكديگر را چگونه فاش و يا نگهداري مي‌كنند.
3 ـ نسبت به اموال و ثروتشان چگونه به ديگران رسيدگي مي‌كنند و حقوق خود را مي پردازند.


«وسائل الشيعة، جلد 4، صفحه 112»

امیرحسین
11-23-2013, 01:33 PM
امام جعفر صادق عليه‏ السلام فرمودند:
هر كـار نـيكى كه بـنـده مى‏‌كند، در قــرآن برايش ثوابى ذكر شده است مگر نماز شب كه از بس نزد خدا پر اهميت است ثواب آن را معلوم نكرده است و فرموده است:
«پهلوهايشان از بسترها جدا مى‏‌شود (در دل شب) با بيم و اميد خداى خود را مى‏‌خوانند و از آنچه روزى آنها كرديم انفاق مى‏‌كنند و هيچ كس نمى‏‌داند به پاداش آنچه انجام داده‏‌اند چه چيزى براى آنان ذخيره ساخته‏‌ام، كه مايه روشنى چشم ايشان است».



«وسائل الشيعه، جلد 5، صفحه 281»

امیرحسین
11-28-2013, 06:43 AM
سیدالساجدین امام زين‌العابدين عليه‌السلام فرمودند: در بيان سفارش‌‏هاى لقمان عليه‌السلام به پسرش: اى پسرم! سخت‏ترين ندارى، نداشتن دل است و بزرگ‏ترين مصيبت، بدهكارى و بالاترين محروميت و بلا، همان بدهكارى است و سودمندترين ثروت، بی‎نيازىِ دل است. پس در همه اينها درنگ كن و به آنچه خدا قسمت فرموده، قانع و خشنود باش.

هر گاه دزد بدزدد، خداوند عزو جل او را از روزی‌اش باز می‌دارد و گناه آن، بر عهده اوست. حال اگر شكيبايى مى‏‌ورزيد، از راه خودش به آن روزى دست می‌يافت.

اى پسرم! طاعتِ (عبادتِ) الهى را خالصانه انجام بده، به طورى كه گناه كوچكى هم با آن مخلوط نشود. سپس با پيروى از دارندگانِ ايمان حقيقى، طاعت خود را زينت ببخش، زيرا طاعت آنان، به طاعت الهى پيوسته است.
و همين طاعت را با دانش، آراسته كن . و دانشت را با بردبارى حراست كن، تا حماقت با آن درنياميزد.
و بردبارى‏‌ات را با نرم‏خويى ذخيره كن، تا با نادانى همراه نگردد. و نرم خويى‏‌ات را با تدبيرْ استوار كن، تا نابودى در آن راه نيابد. و تدبيرت را با مدارا درآميز، تا زورى در آن نباشد.


«قصص الأنبياء ص196 ح247،بحارالأنوار ج13ص420»

امیرحسین
12-17-2013, 08:45 AM
امیرالمومنین امام على عليه‏‌السلام فرمودند: آيا شما را از فقيه و دانشمند حقيقى آگاه نكنم؟
كسى كه در معاصى خدا به مردم جواز ندهد
از رحمت خدا نوميدشان نكند
از مكر و عذاب خدا آسوده خاطرشان نسازد
و از قرآن، به چيز ديگری رو نكند.



«تحف العقول، صفحه 204»

امیرحسین
12-26-2013, 11:55 AM
پيامبر گرامی خدا حضرت محمد صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم، وقـتى (از سـوى خـداوند) به او گفته شـد: بزودى امّت تو گرفتار فتنه خواهد شد، مردم از ایشان پرسيدند: راه خلاص از آن چيست ؟
فرمود: كتاب گرامى خدا، همان كه باطل نه از پيش رو و نه از پشت سر بدو راه نيابد، چيزى كه از سوى حكيمى ستوده نازل شده است. هر كه علم را در جز قرآن بجويد، خداوند گمراهش كند.



«تفسير عيّاشی،جلد 11، صفحه6 - ميزان الحكمه،458»

امیرحسین
12-28-2013, 08:01 AM
پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد صلى‏‌الله ‏عليه‏ و ‏آله: خداوند تبارك و تعالى می‌فرمايد: محبوب‏ترينِ بندگانم نزد من، كسانى هستند كه
براى من با يكديگر دوستى می‌كنند،
دل‏بسته مسجدها هستند.
و سحرگاهان به استغفار مشغولند.
آنان هستند كه هرگاه بخواهم زمينيان را كيفرى دهم، يادشان می‌كنم و به سبب آنان، كيفر را از زمينيان بازمی‌دارم.



«مكارم الأخلاق ج2 صفحه375/ بحار الأنوار،ج 77صفحه 86»

امیرحسین
12-30-2013, 01:43 PM
رسول خـدا صلی الله علیه و آله سلم :

من ادب آموختــه خدا هستم و علــى ، ادب آموختــه من است.
پــروردگارم مرا بــه سخاوت و نيــكى كردن فرمــان داد و از بخل و سختگيــرى بازَم داشت . در نزد خداونــد عزّوجلّ چيــزى منفورتــر از بخل و بــد اخلاقى نيست. بــد اخلاقى ، عمل را ضايع مى كنــد ،
آن سان كه سركــه عسل را.

• مكارم الاخلاق، ص 17 •

امیرحسین
12-31-2013, 10:37 AM
پيامبر اکرم حضرت محمد صلی‌الله علیه و اله به امیرالمومنین علیه‌السلام فرمودند: چند لحظه پيش ‍ جبرييل چيز عجيبى به من گفت: اميرالمومنين عليه‌السلام پرسيدند، چه گفت اى رسول خدا!
پيامبر صلى الله عليه و آله جواب داد: جبرييل به من گفت: اگر مردى بر من صلوات فرستد و و پس از آن بر اهل بيت من نيز صلوات فرستد درهاى آسمان براى او گشوده شده و فرشتگان هفتاد صلوات بر او مى فرستند و همانا اين عمل باعث ريختن گناهان است.
آنگاه همانگونه كه برگ از درخت مى ريزد گناهان نيز از او مى ريزند و خداوند متعال مى فرمايد: اجابتت نمودم و كامروا و سعادتمند گشتى. فرشتگانم! شما هفتاد صلوات بر او مى‌فرستيد و من هفتصد صلوات.
ولى هنگامى كه بر من صلوات فرستد و پس از آن بر اهل بيتم صلوات نفرستد، بين آن صلوات و آسمان هفتاد حجاب است و خداى بزرگ مى فرمايد: تو را نپذيرفتم و سعادتمند و كامروا نگشتى.! دعاى او را بالا نبريد، مگر زمانى كه عترت پيامبر را در دعا به پيامبر ملحق سازد. و پيوسته اين دعا بالا نمى‌رود تا زمانى كه عترت من در دعا(صلوات) به من ملحق شوند.


«ثواب‌الاعمال و عقاب‌الاعمال، صفحه 338»

امیرحسین
01-01-2014, 12:03 AM
پیامبر (ص) به حضرت علي (ع) فرمودند:
يا علي پنج چیز دل را روشن می‌کند.

۱- بسیار قل هو الله خواندن.
۲- کم خوراکی.
۳- مجالست با علما.
۴- نماز شب.
۵- رفتن به مسجد برای نماز.

امیرحسین
01-01-2014, 10:56 AM
پیامبر اکرم (ص):

از نافرمانی پدر و مادر بپزهیزید؛ زیرا بوی بهشت را درحالی که از مسیر هزار سال راه استشمام می شود، به مشام عاق والدین و قاطع رحم نمیرسد.

پیامبر اکرم(ص):

کوتاهی در ادای حق فرزندان همان آثاری را برای پدر و مادر دارد که نافزمانی فرزند در برابر پدرو مادر.

امیرحسین
01-02-2014, 06:13 PM
امام رضا علیه‌السلام فرمودند: به خداوند خوشبین باش، زیرا
هر که به خدا خوشبین باشد، خدا با گمانِ خوشِ او همراه است.
و هر که به رزق و روزی اندک خشنود باشد، خداوند به کردار اندک او خشنود باشد.
و هر که به اندک از روزی حلال خشنود باشد، بارش سبک و خانواده‌اش در نعمت باشد.
و خداوند او را به درد دنیا و دوایش بینا سازد.
و او را از دنیا به سلامت به دارالسّلامِ بهشت رساند.



«تحف‌العقول،صفحه 499»

امیرحسین
01-03-2014, 10:33 AM
امام رضا علیه السلام فرمودند: فلسفه خطبه نماز جمعه اين است كه: چون جمعه، روز حضور عامه مردم است، حاكم وسيله‌اى براى پند و اندرز آنان داشته باشد و مردم را به طاعت تشويق كند و از معصيت بر حذر دارد. و از تصميم خود درباره مصالح دين و دنيايشان آگاه سازد.
و از آنچه از گوشه و كنار می‌رسد و حوادثى كه در آنها براى مردم سود و زيانى هست خبردار كند.



« وسائل الشيعه، جلد 5، صفحه 39»

امیرحسین
01-04-2014, 09:38 AM
امام جعفر صادق عليه‌السلام در بيان نصايح لقمان عليه السلام به پسرش: هر كس خدا را اطاعتكند، از او می‌ترسد.
و هر كس از خدا بترسد، او را دوست می‌‏دارد.
و هر كس خدا را دوست بدارد، از فرمانش پيروى می‌كند.
و هر كس از خدا پيروى كند، بهشت و رضاى او را از آن خود می‌سازد.
و هر كس به دنبال رضاى الهى نباشد، به آسانى، خود را مشمول خشم الهى می‌گرداند.
از خشم خدا به خدا پناه می‌بريم!



«بحارالأنوار،جلد 13 صفحه 412/ تفسيرالقمّي ج 2ص162»

امیرحسین
01-07-2014, 08:49 AM
امیرالمومنین امام علی علیه‌السلام فرمود: در شگفتم از بخيل: به سوي فقري مي‌‏شتابد كه از آن مي‌‏گريزد، و سرمايه‌‏اي را از دست مي‏‌دهد كه براي آن تلاش مي‏‌كند.در دنيا چون تهيدستان زندگي مي‏‌كند، امّا در آخرت چون سرمايه‏‌داران محاكمه مي‏‌شود.
و در شگفتم از متكبّري كه ديروز نطفه‏‌اي بي‏‌ارزش، و فردا مرداري گنديده خواهد بود.
و در شگفتم از آن كس كه آفرينش پديده‌‏ها را مي‏‌نگرد و در وجود خدا ترديد دارد.
و در شگفتم از آن كس كه مردگان را مي‌‏بيند و مرگ را از ياد برده است.
و در شگفتم از آن كس كه پيدايش دوباره را انكار مي‏كند در حالي كه پيدايش آغازين را مي‌‏نگرد.
و در شگفتم از آن كس كه خانه نابود شدني، را آباد مي‏‌كند امّا جايگاه هميشگي را از ياد برده است.



«نهج البلاغه، حکمت 126»

امیرحسین
01-09-2014, 10:35 AM
امیرالمومنین امام علی(درود خدا بر او)، در نصیحتی ماندگار فرمودند:
با سكوت بسيار، وقار انسان بيشتر شود، و با انصاف بودن، دوستان را فراوان كند، و با بخشش، قدر و منزلت انسان بالا رود، با فروتني، نعمت كامل شود، با پرداخت هزينه‌‏ها، بزرگي و سروري ثابت گردد، وروش عادلانه، مخالفان را درهم شكند، و با شكيبايي در برابر بي‏‌خرد، ياران انسان زياد گردند.



«نهج البلاغه، حکمت224»

امیرحسین
01-12-2014, 12:27 PM
پيامبر خدا حضرت محمد صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم: هر كه دانش را براى خدا بياموزد، به هيچ بابى از آن نرسد مگر اين كه بيش از پيش، خود را حقيرتر بيند، با مردم افتاده‌‏تر شود، ترسش از خدا بيشتر گردد و در دين كوشاتر شود.
چنين كسى از علم بهره‌‏مند مى‏‌شود. پس، بايد آن را بياموزد.
امّا كسى كه دانش را براى دنيا و منزلت يافتن نزد مردم و موقعيت يافتن نزد سلطان و حاكم فرا گيرد، به هيچ بابى از آن نرسد مگر اين كه خود بزرگ بين‌‏تر شود و بر مردم بيشتر بزرگى فروشد و از خدا بيشتر غافل شود و از دين بيشتر فاصله گيرد.
چنين كسى از دانش سود نمى‏‌برد؛ بنابراين، بايد (از تحصيل دانش) خوددارى ورزد و عليه خود حجّت و پشيمانى و رسوايى در روز قيامت فراهم نياورد.



«روضه الواعظين،ص 16-منتخب ميزان الحكمه،ص400»

امیرحسین
01-14-2014, 07:53 AM
امام علی علیه السلام در بخشی از خطبه‌ای که در نخستین روزهای خلافت خود در سال 35 هجری بیان داشتند، فرموده است: از چند رنگى و اختلاف در دين خدا بپرهيزيد، زيرا يكپارچگى در آنچه حق است گرچه شما آن را ناخوش داريد، از پراكندگى در آنچه باطل است گرچه خوشايند شما مى‌‏باشد، بهتر است.
خداى سبحان به هيچ يك از گذشتگان و باقى ماندگان بر اثر تفرقه و جدايى، خير و خوبى عطا نكرده است.



«نهج البلاغه، خطبه 176»

امیرحسین
01-18-2014, 07:05 AM
امام باقر عليه السلام فرمود که رسول خدا صلي ا... عليه و آله براي مردم خطبه اي خواند و فرمود: آيا به شما خبر دهم که بدترين شما کيست؟ عرض کردند: آري اي رسول خدا(ص)! حضرت فرمود: کسي که ياري اش را از مردمان باز دارد و زيردستش را بزند و براي خودش تنها توشه تهيه کند.


مردم از اين سخن پيامبر(ص) چنين پنداشتند که خداوند بدتر از چنين کسي نيافريده است. سپس پيامبر(ص) فرمود: آيا شما را به بدتر از اين کس خبردار کنم؟ عرض کردند: آري اي رسول خدا(ص)! فرمود: کسي که اميد خير از او داشته نمي شود و از شرش ايمني نيست.


باز مردم گمان کردند که خداوند بدتر از چنين کسي نيافريده است. سپس پيامبر(ص) فرمود: آيا به شما به بدتر از اين هم خبر دهم؟ عرض کردند: آري. حضرت فرمود: کسي که بسيار هرزه گو و بدزبان است و هرگاه نام مومني نزد او برده مي شود، وي را لعنت مي کند و هرگاه نزد مومنين از او ياد شود، آنان نيز بر او لعنت مي فرستند.


امام باقرعليه السلام همچنين فرمود که رسول خدا(ص) فرموده است: بر پنج کس من و هر پيامبري که دعايش پذيرفته و مورد قبول درگاه الهي است، لعنت مي فرستيم: آن که در کتاب خدا چيزي بيفزايد، آن که سنت و روش مرا ترک کند، آن که قضا و قدر الهي را دروغ بداند، آن که درباره خاندان من آن چه را خداوند حرام کرده است حلال بداند (احترام خاندان مرا رعايت نکند) و آن که غنيمت را براي خود برگزيند و آن را بر خود حلال بداند.

طاهره وحیدیان
01-19-2014, 06:42 AM
نماز اول وقت


مَلْعُونٌ مَلْعُونٌ مَنْ أَخَّرَ الْغَداةَ إِلى أَنْ تَنْقَضیِ الْنُجُومْ

.1ملعون و نفرین شده است کسى که نماز صبح را عمداً تأخیر بیندازد، تا موقعى که ستارگان ناپدید شوند.
شرحاین حدیث قسمتى از توقیعى است که در جواب سؤال محمّد بن یعقوب از ناحیه ى مقدسه رسیده است .امام زمان (علیه السلام) در این توقیع تأکید فراوانى بر نماز اوّل وقت کرده و کسانى را که تا روشن شدن هوا و ناپدید شدن ستاره ها نماز صبح را به تأخیر مى اندازند، نفرین شده دانسته است.
از این حدیث و احادیث دیگر استفاده مى شود کهنماز سه وقتدارد :

طاهره وحیدیان
01-19-2014, 06:44 AM
1-وقت فضیلت:که همان اول وقت نماز است و از آن در روایات به « رضوان اللّه» تعبیر شده و بهترین وقت براى نماز همین وقت است; زیرا :

الف)در این وقت است که دستورِ به جاى آوردن نماز از جانب خداوند متعال صادر شده و اهمیّت دادن به دستورهاى الهى و زودتر انجام دادن آن مطلوب است.

ب)نماز در حقیقت ارتباط موجود محدود و سراپا محتاج با موجود نامحدود، و بهره بردارى از اوست، که این در حقیقت به نفع انسان است، و سرعت و فوریت در آن مطلوب است.

طاهره وحیدیان
01-19-2014, 06:44 AM
ج) امام زمان (علیه السلام) در اوّل وقت نماز مى خواند، و کسانى که در این موقع نماز بخوانند، به برکت نماز آن حضرت(علیه السلام)، خداوند نمازشان را قبول خواهد کرد ; البته اختلاف افق ها تأثیرى در این موضوع ندارد;

به عبارت دیگر، منظور انجام نمازها در زمان واحد نیست، بلکه مقصود اتحاد در یک عنوان واحد، یعنى « اداى نماز در اول وقت » است، منتها هر کسى بر حسب افق خودش.

طاهره وحیدیان
01-19-2014, 06:44 AM
2-آخر وقت:که در روایات با تعبیر « غفران اللّه » آمده است. تأخیر نماز از اوّل وقت به آخر وقت، مذموم است;

لذا امام زمان (علیه السلام) چنین شخصى را ملعون و دور از رحمت خدا دانسته است.در روایتى دیگر از امام صادق (علیه السلام) مى خوانیم:

به جاى آوردن نماز در اول وقت موجب خشنودى خداست و به جاى آوردن آن در آخر وقت گناه، ولى مورد عفو و مغفرت خداوند است .

طاهره وحیدیان
01-19-2014, 06:45 AM
3-خارج از وقت:
به جا آوردن نماز در خارج از وقت آن است، که اصطلاحاً از آن به «قضا» تعبیر مى شود. اگر کسى نماز خود را در داخل وقت آن به جاى نیاورد، باید قضاى آن را به جاى آورد; و این به امر و دستور جدید است.



حال اگر عمداً نماز را تا پایان وقت به تأخیر انداخته معصیت کرده است و باید از آن توبه کند و الاّ مورد عقوبت خداوند متعال قرار مى گیرد;



ولى اگر از روى سهو و نسیان بوده و در آن قصورى نداشته باشد، مورد عقوبت الهى نخواهد بود.

___________________________________
1-الغیبة، طوسى، ص271، ح236 ; احتجاج، ج2، ص298 ; بحارالأنوار، ج52، ص16، ح12 ; وسائل الشیعة، ج4، ص201، ح4919 .
2-فقیه، ج1، ص217، ح651 ; بحارالأنوار، ج79، ص351، ح23 .

طاهره وحیدیان
01-19-2014, 06:46 AM
دورى از شیطان به وسیله ى نماز



ما أَرْغَمَ أَنْفَ الشَّیْطانِ أَفْضَلُ مِنَ الصَّلاةِ، فَصَلِّها وَأَرْغِمْ أَنْفَ الشَّیْطانِ .1

هیچ چیز به مانند نماز، بینى شیطان را به خاک نمى ساید، پس نماز بگذار و بینى ابلیس را به خاک بمال.

شرح
این کلام از پاسخ هایى است که از ناحیه ى مقدّس امام زمان (علیه السلام)، در جواب مسائل ابى الحسین جعفر بن محمّد اسدى، صادر شده است.

از این حدیث استفاده مى شود که به خاک مالیدن بینى شیطان (غلبه بر شیطان) اسباب متعدّدى دارد که بهترین آنها نمازاست;

طاهره وحیدیان
01-19-2014, 06:46 AM
زیرا نماز، مشتمل بر انقطاع از خلق و توجه تامّ به خداوند متعال و ذکر و یاد اوست.


خداوند متعال مى فرماید:

أَقِمِ الصَّلاةَ لِذِکْری 2 … نماز را براى یاد من برپا دار.


نمازى که چنین باشد، انسان را از فحشا و منکرات باز مى دارد، و در نتیجه، انسان بر هواى نفس و شیطان غالب مى گردد.

________________________________
1-کمال الدین، ج2، ص520، ح49 ; فقیه، ج1، ص498، ح1427 ; تهذیب الأحکام، ج2، ص175، ح155 ; الإستبصار، ج1، ص291، ح10 ; الغیبة، طوسى، ص296، ح250 ; احتجاج، ج2، ص298 ; بحارالأنوار، ج53، ص182، ح11 ; وسائل الشیعة، ج4، ص236، ح5023 .
2-سوره ى طه، آیه ى 14 .

امیرحسین
01-21-2014, 11:52 AM
امام جعفر صادق عليه السلام فرمود: سزاوار است كه هر شخص مؤمن در بردارنده هشت خصلت باشد: هنگام فتنه ها و آشوب ها باوقار و آرام، هنگام بلاها و آزمايش ها بردبار و صبور، هنگام رفاه و آسايش شكرگزار، به آنچه خداوند روزيش گرداندهقانع باشد. دشمنان و مخالفان را مورد ظلم و اذيّت قرار ندهد، بر دوستان برنامه اي را تحميل ننمايد، جسمش خسته; ولي ديگران از او راحت و از هر جهت در آسايش باشند.



«الكافي، ج 2، ص 47، ح 1»

طاهره وحیدیان
01-22-2014, 05:50 AM
انس با حضرت دوست


http://islamicpics.ir/wp-content/gallery/ayat-doa/quran-yasin-60.jpg



خداوند در حدیث قدسی می فرماید :


ای فرزند آدم !

در شگفتم چگونه تو با مردم انس می گیری و به دیگران دل میبندی ، !!!

در حالیکه میدانی ؛

- تنهایی خواهی مُرد ...

و می دانی ؛

- تنها در قبر خواهی خفت ...

- و تنها در پیشگاه من خواهی ایستاد ...

- و تنها حساب پس خواهی داد ...
.
.

طاهره وحیدیان
01-22-2014, 05:51 AM
آیا اندیشیده ای چقدر تنها خواهی بود ؟؟ !!

ساعتی ؟؟

روزی ؟؟

ماهی ؟؟

سالی ؟؟

چند هزار سال ؟؟

چند میلیون سال ؟؟
.
.
با خودت فکر کن و بیندیش ،

هر قدر که قرار است پس از مرگ با من تنها باشی در دنیا با من انس بگیر ،

اگر لحظه ای ، لحظه ای !!!

و

اگر همیشه ، همیشه

...

امیرحسین
01-26-2014, 10:06 AM
امام جعفر صادق علیه‌السلام فرمودند: چه چيز مانع مى شود كه هر گاه بر يكى از شما غم و اندوه دنيايى رسيد، وضو بگيرد و به سجده گاه خود رود و دو ركعت نماز بگزارد و در آن دعا كند؟ مگر نشنيده‌اى كه خداوند مى فرمايد: «از صبر و نماز مدد بگيريد»؟



«تفسير عياشى، جلد 1،صفحه 59،ح 39»

امیرحسین
01-27-2014, 10:08 AM
امام جعفر صادق عليه‌السلام فرمودند:‌ بردبارى چراغ خداست... پنج چيز است كه بردبارى مى‌طلبد: شخص عزيز باشد و خوار شود، راستگو باشد و نسبت ناروا داده شود، به حق دعوت كند و سبكش بشمارند، بى گناه باشد و اذيت شود، و حق‌طلبى كند و با او مخالفت كنند، اگر در هر پنج مورد، به حق رفتار كنى، بردبار هستى... .



«بحارالأنوار، جلد 68، صفحه 422»

غریبه
01-29-2014, 10:22 AM
. امام باقر (ع) :

در سه چیز خداوند متعال به احدی اجازه ترک آنها را نداده است: 1- ادای امانت‏ به مرد نیکوکار و فاسق 2- وفای به عهد و پیمان نسبت‏ به نیکوکار و فاسق 3- نیکی به پدر و مادر، نیکو کار باشند یا فاسق ولا ابالی

بحار الانوار، ج 74، ص 56

غریبه
01-29-2014, 10:23 AM
(http://www.beytoote.com/religious/ahadis-asal/hrbar2-hadith1-imams.html)http://www.beytoote.com/images/stories/religious/hhr387-1.jpg

امیرحسین
02-02-2014, 11:12 AM
پيامبر خدا حضرت محمد صلى‏ الله‏ عليه‏ و‏ آله:
هركه به دنيا راغب باشد و رغبتش را در آن به درازا بكشانَد، خداوند، دل او را به اندازه رغبتش به دنيا، كور مى‏‌گرداند.
و هر كه به دنيا بى ‏رغبت باشد و آرزويش را در آن كوتاه سازد، خداوند، به او دانشى عطا مى‏‌كند، بى‏ آن كه از كسى بياموزد و راهنمايى‏ اش كند بى‏ آن كه از كسى راهنمايى گيرد.



«تاريخ أصفهان ج1 ص 162 ح 144- كنزالعمّال ج 3 ص209ح6194»

امیرحسین
02-03-2014, 11:43 AM
امیرالمومنین امام على علیه‏‌السلام فرمودند: هر که بـاز آیـد، خدا به او بازگردد و به جوارح او و جاى جاى زمین دستور داده شود که آبروى او را حفظ کنند و عیب‌هایش را بپوشانند و گناهانى که فرشتگان حافظ اعمال برایش نوشته‏‌اند از یاد آنان برده شود.


«بحارالأنوار، جلد32صفحه 28»

امیرحسین
02-05-2014, 11:03 AM
در حديث معراج آمده است : اى احمد! هر گاه بنده شكم خويش را گرسنگى دهد و زبانش را نگه دارد، حكمت را به او بياموزم.
اگر كافر باشد حكمت او دليلى بر ضد او و وبال گردنش خواهد بود و اگر مؤمن باشد حكمتش براى او نور و برهان و شفا و رحمت خواهد شد.
پس، آنچه را نمى دانسته است، بداند و آنچه را نمى‌ديده است، ببيند.
و نخستين چيزى كه به او نشان دهم عيب‌هاى خود اوست، تا بدين سبب از پرداختن به عيب‌هاى ديگران باز ماند، و دقايق علم را به او نشان دهم، تا شيطان به وجود او راه نيابد.


«بحارالأنوار،جلد 6 صفحه 29»

امیرحسین
02-20-2014, 12:48 PM
راوی می گوید از امام محمد باقر علیه‌السلام شنیدم که می‌گوید:
هرکس ما را دوست داشته باشد، از خانواده ما اهل بیت است
من با تعجب عرض کردم : فدایت شوم از شما است؟
حضرت فرمود: آرى به خدا قسم که از ما است، آیا نشنیدى سخن خدا را که در بیان ابراهیم علیه‌السلام فرمود: کسیکه پیروى از من کند به درستی که او از من است؟



«تفسیر نورالثقلین، جلد2 صفحه 548- تفسیر العیاشی،ج 2،ص231»

امیرحسین
02-21-2014, 10:30 AM
- امام زمان حضرت مهدی علیه‌السلام فرمودند: از خدا بترسيد و تسليم ما شويد و كارها را به ما واگذاريد، بر ماست كه شما را از سرچشمه، سيراب برگردانيم، چنان كه بردن شما به سرچشمه از ما بود، در پى كشف آنچه از شما پوشيده شده نرويد. مقصد خود را با دوستى ما بر اساس راهى كه روشن است به طرف ما قرار دهيد.

«بحارالانوار،جلد52، صفحه179»

امیرحسین
02-27-2014, 09:46 AM
امام جعفر صادق علیه‌السلام به یکی از یاران خود فرمود: آيا از سخت‏‌ترين چيزى كه خداوند آن را واجب كرده، آگاهت نسازم؟ گفت: آری .
فرمود : انصاف تو با ديگران، سهيم كردن و مواسات با برادران و "ياد خدا در همه جا"
بدان كه منظورم سبحان اللّه‏ ، والحمد للّه‏، ولا إله إلاّ اللّه‏ُ وَاللّه‏ُ أكبر گفتن نيست، گرچه اين نيز ياد خدا استبلكه ياد خدا در هرجا كه بر اطاعت و يا معصيت او تصميم مى‏‌گيرى.


«اصول كافى،جلد 2 صفحه 145 ح 8 »

امیرحسین
03-13-2014, 12:54 PM
امیرالمومنین امام علی -درود خدا بر او- فرمودند: بيچاره فرزند آدم! اجلش پنهان، بيماري‏ هايش پوشيده، اعمالش همه نوشته شده، پشّه‌‏اي او را آزار مي‏‌دهد، جرعه‏‌اي گلو گيرش شده او را از پاي در آورد، و عرق كردني او را بد بو سازد.


«نهج البلاغه،حکمت419»

امیرحسین
04-11-2014, 11:00 AM
روزی رسول خدا صلی الله علیه و آله به امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند: آیا می خواهی شما را مژده‌ای دهم؟ امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود: بفرما، پدر و مادرم قربانت! شما که پیوسته مبشر به خیر و خوبی ها بوده اید.
فرمود: جبرئیل به تازگی برای من خبر خوشی آورده است. خبر این است که هرکدام از امت من هنگامی که بر من صلوات فرستند، اگر نام اهل بیتم را نیز ملحق سازند؛ درهای آسمان جملگی برای پذیرفتن دعا و عبادت او گشوده گردد و فرشتگان هفتاد بار درود بر وی بفرستند و این خود محو کننده جرم و گناهان است آن گاه گناهان چون برگ درختان از او بریزد و خداوند تعالی فرماید: «لبیک» تو را پذیرفتم، خجسته و مسعود باشی!
سپس به فرشتگان گوید: شما هفتاد بار بر وی درود فرستادید و من هفتصد بار؛ لیکن اگر تنها بر من صلوات بفرستد و اهل بیتم را ملحق نسازد میان دعای او و آسمان، هفتاد حجاب حایل باشد و خداوند جل و جلاله فرماید: لا لبیک.




«أمالی صدوق679- ثواب الاعمال،ص157»

امیرحسین
04-17-2014, 11:02 AM
امیرالمومنین امام علی علیه‌السلام: اي مردم، شمايان را به تقواي الهي و فراواني سپاس از او بر نعمتها و احسانهايي كه بخشيدتان سفارش كنم و نيز بر آزمايشي كه از آن روسپيد بيرون آمديد. پس چه بسيار كه شمايان را نعمتي ويژه داد و رحمت خويش را بر شما ارزاني داشت.
و شما عيب و نقصتان را بر او ظاهر كرديد امّا او مستور داشت، و شما در صدد گناه و مخالفت برآمديد ولي او مهلت داد.
پس شما را به ياد مرگ و غفلت نكردن از آن سفارش كنم.

و چگونه از چيزي غفلت كنيد كه از شما غفلت نكند، و به كسي طمع ورزيد كه مهلتتان ندهد پس مردگاني كه به چشم ديده‌‏ايد براي موعظه كافي است.
آنان كه به گورهاشان برده شدند نه به دلخواه، و در آنجا فرود آمدند نه به اختيار، گويي اصلًا در دنيا نبوده‌‏اند و آخرت هماره خانه آنان بوده است.
از خانه‏‌هاشان كه در آن مي‏‌زيستند به وحشت آمدند و در گورها كه از آن وحشت داشتند خانه كردند، و به دنيايي كه وانهادند و از دست دادند سرگرم بودند، و آخرتي را كه به آن وارد شدند تباه ساختند.
ديگر نه كارهاي ناشايسته خود را تغيير توانند داد و نه توان دارند كردارهاي شايسته را زياد كنند.
آنان به دنيا انس گرفته بودند ولي آنها را فريفت، و بدان اعتماد كردند امّا آنها را به خاك مرگ در انداخت.
پس بشتابيد و پيش تازيد -رحمت خدا بر شما- به سوي خانه‌‏هاتان كه مأمور به آبادي آنيد و بايد بدان روي آوريد و به سوي آن فراخوانده شده‌‏ايد.
و نعمتهاي الهي را كه بر شمايان فرو باريده است با صبر و استقامت بر فرمانبري از او كامل كنيد و از نافرماني او بپرهيزيد، كه فردا نزديك است. چه سريع گذرد ساعتها در روز، و روزها در ماه، و ماهها در سال، و سالها در عمر.

«نهج البلاغه؛ خطبه230»

امیرحسین
04-23-2014, 11:14 AM
امام جعفر صادق علیه‌السلام فرمود: رسول خدا صلی الله علیه و آله فرموده‌اند: حضرت عيسى بن مريم(ع) به قبرى عبور كرد و صاحب آنرا در عذاب خداوند معذب ديد، سال بعد كه مجددا عبورش ‍به آن قبر افتاد صاحب آن قبر را آزاد از عذاب خدا ديد.
از روى تعجب گفت: خدايا صاحب اين قبر سال گذشته در عذاب تو بود چرا امسال عذاب از او برداشته شده؟
خطاب آمد: اى روح خدا، او پسرى داشت كه به تكليف الهى رسيده، او براى مردم راهى را ساخته و يتيمى را پناه داده است، ما نيز بپاس عمل صالح او پدر را بخشيديم.


«امالی صدوق، صفحه 512- کافی،ج6، ص535»

امیرحسین
04-26-2014, 02:09 PM
پيامبر اعظم حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله فرمودند:
امت من در روز قيامت می‌آيند در حالى كه "بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم" می‌گويند. آنگاه اعمال نيك آنها در ترازوى اعمال، سنگين می‌شود.
گفته می‌شود: چه چيزى باعث شده كه ترازوى اعمال امّت محمد(ص) سنگين شود.
پيامبران جواب می‌دهند: چون سخن ايشان به سه نام از نام‏هاى پروردگار شروع می‌شود كه اگر در يك كفه ترازو قرار گيرد و گناهان مردم در كفه ديگر گذاشته شود، حسنات آنها برترى می‌يابد.


«تنبيه الخواطر، جلد 1، صفحه32»

امیرحسین
04-30-2014, 08:37 AM
حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله فرمود: من ادب آموخته خدا هستم و على(ع)، ادب آموخته من است. پروردگارم مرا به سخاوت و نيكى كردن فرمان داد و از بخل و سختگيرى بازَم داشت.
در نزد خداوند عزّوجلّ چيزى منفورتر از بخل و بد اخلاقى نيست. بد اخلاقى، عمل را ضايع مى‏‌كند، آن‏سان كه سركه عسل را.




«مكارم الاخلاق،صفحه 17»

امیرحسین
05-01-2014, 10:39 AM
امیرالمومنین امام علی علیه‌السلام: اى بندگان خدا! براى كسى كه آمرزيده نشود، شديدتر و سخت‌تر از مرگ، قبر است.
از تنگى و تاريكى و غربت آن، بر حذر باشيد.
همانا قبر در هر روز مى‌گويد: من خانه غربتم، من خانه وحشتم،من خانه كرم هستم.
قبر يا باغى از باغ‌هاى بهشت و يا گودالى از گودالهای آتش است....: - همانا زندگى و معيشت سخت- كه خدا دشمن خود را از آن ترسانده عذاب قبر است.
همانا در قبر 99 مار بزرگ بر كافر مسلط مى شوند، گوشت او را به نيش مى كشند و استخوانش را مى‌شكنند و تا روز رستاخيز همچنان اين كار ادامه دارد.
اگر يكى از آن مارها در زمين بدمد زراعتى نرويد.
اى بندگان خدا، نفس‌هاى ضعيف و بدن‌هاى نرم و نازك شما كه كمى از اينها برايش كافى است از اين(عذاب )ضعيف و ناتوان است.



«بحارالانوار،ج6،ص218-أمالي الطوسي28/31منتخب ميزان الحكمة456»

غریبه
06-14-2014, 12:46 AM
امام صادق عليه ‏السلام :

لَو أدرَكتُهُ لَخَدَمتُهُ أيّامَ حَياتي؛ (http://www.hadithlib.com/hadithdays/view/886)

اگر او [امام زمان عليه ‏السلام] را دريابم، تمام عمر به او خدمت مى ‏كنم.

امیرحسین
06-18-2014, 07:20 AM
امیرالمومنین امام على عليه‏‌السلام فرمودند:
همانا تـقـواى خــدا، داروى بیماری دلهـاى شماست و بينا كننده كورى قلبهایتان و شفابخش بيمارى جسمهايتان و برطرف كننده تباهى سينه‏ هايتان (مرهم زخم جان‌ها)
و پاك كننده آلودگى روح‌هايتان و روشنى بخش ضعف و تاریکی چشم‏هايتان و فرو نشاننده ترس و اضطراب دل‏هايتان و زداينده سياهى و تاریکی ظُلمتتان.


«نهج البلاغة، الخطبة 198 »

امیرحسین
07-03-2014, 01:03 PM
امام جعفر صادق عليه‏‌السلام فرمودند:
خداوند عز و جل به داود پيامبر علیه‌السلام وحى كرد: اى داود! هرگاه بنده مؤمن من گناهى كند و سپس از آن گناه برگردد و توبه نمايد و به هنگام ياد كردن از آن گناه از من شرم كند او را بيامرزم و آن گناه را از ياد فرشتگان نگهبان اعمال ببرم و آن را به نيكى بدل كنم. و از اين كار مرا باكى نيست كه من مهربانترين مهربانانم.


«بحار الأنوار ، جلد6 ، صفحه 28»

امیرحسین
07-07-2014, 01:26 PM
پيامبر اکرم حضرت محمد صلى الله عليه و آله فرمودند: ای على! خدمت به خانواده، كفاره گناهان كبيره و خاموش كننده خشم خداوند و مهريه حورالعين و زياد كننده حسنات و درجات است.
ای علی خدمت نمی‌کند کسی به خانواده‌اش مگر صدیق یا شهید یا کسی که خدا خیر دنیا و آخرت را برای او می‌خواهد.


«جامع الاحاديث الشيعة، ج‏لد22، صفحه 306»

امیرحسین
07-08-2014, 01:43 PM
پيامبر اکرم صلى الله عليه و آله فرمودند: آيا شما را از چيزى خبر ندهم كه اگر به آن عمل كنيد،شيطان از شما دور شود، چندان كه مشرق از مغرب دور است؟ عرض كردند: آری. فرمودند: روزه روى شيطان را سياه مى‌‏كند، صدقه پشت او را مى‏‌شكند، دوست داشتن براى خدا و هميارى در كار نيك، ريشه او را مى‏‌كند و استغفار شاهرگش را مى‏‌زند.


«ميراث حديث شيعه، جلد 2، صفحه 20، حدیث 18»

امیرحسین
07-22-2014, 11:02 AM
امام جعفر صادق عليه‎السلام : بردبارى چراغ خداست... پنج چيز است كه بردبارى مى طلبد:
شخص عزيز باشد و خوار شود.
راستگو باشد و نسبت ناروا داده شود.
به حق دعوت كند و سبكش بشمارند.
بى گناه باشد و اذيت شود.
حق طلبى كند و با او مخالفت كنند.
اگر در هر پنج مورد، به حق رفتار كنى، بردبار هستى... .



«بحارالأنوار، جلد71، صفحه422»

غریبه
07-24-2014, 08:40 AM
امام على عليه السلام :
اَلسَّخاءُ يُكسِبُ المَحَبَّةَ و َيُزَيِّنُ الاخلاقَ؛

سخاوت، محبّت آور و زينت اخلاق است.

تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص 378 ، ح 8523

امیرحسین
08-11-2014, 08:47 AM
امام حسن عسکری علیه‌السلام فرمودند: بدان برای جود و بخشش اندازه ای است پس اگر زیاد شد اسراف است. و بدان برای دور اندیشی و احتیاط اندازه‌ای است پس اگر زیاد شد ترس است.
و بدان برای میانه روی و قناعت اندازه ای است پس اگر زیاد شد بخل است. و بدان که برای شجاعت اندازه ای است پس اگر زیاد شد بی باکی و تهور است.

متن حدیث:

قال الامام عسکری علیه السلام: و اعلم ان للسخا مقدار، فان زاد علیه فهو سرف. فان للحزم مقدار، فان زاد علیه فهو جبن. فان للاقتصاد مقدار، فان زاد علیه فهو بخل. فان للشجاعته مقدار، فان زاد علیه فهو تهور.


«اعلام الدین، صفحه313»

امیرحسین
08-16-2014, 07:10 AM
رسول اكرم حضرت محمد صلى ‏الله ‏عليه ‏و ‏آله فرمودند: سه چيز است كه در هر كس باشد منافق است اگر چه روزه دارد و نماز بخواند و حج و عمره كند و بگويد من مسلمانم؛ كسى كه هنگام سخن گفتن دروغ بگويد و وقتى كه وعده دهد تخلف نمايد و چون امانت بگيرد، خيانت نمايد.


« نهج الفصاحه، صفحه422»

امیرحسین
09-14-2014, 10:23 AM
امام جعفر صادق علیه السلام فرمودند: چهار چيز است كه در هر كس بوده باشد ايمانش كامل است و اگر از سر تا پايش گناه باشد نقصى به او نرساند و از قدرش نکاهد و آن، راستگوئى، امانتدارى، حيا و خوش اخلاقی است.



«اصول کافی، جلد2 ، صفحه99»

امیرحسین
09-25-2014, 10:11 AM
جوادالائمه حضرت امام محمد تقی علیه‌السلام فرمودند: هر كه حاضر و ناظر كارى باشد و آن را ناپسند دارد، مانند كسى است كه آن هنگام غايب بوده است، و هر كه در كارى حاضر و ناظر نباشد، ولى بِدان راضى باشد، مانند كسى است كه خود در آن حضور و مشاركت داشته است.


«تحف العقول،صفحه 254»

امیرحسین
10-02-2014, 09:59 AM
پنجمین امام شیعیان حضرت امام محمد باقر علیه‌السلام: حسين، بزرگ مرد كربلا، مظلوم و رنجيده خاطر و لب تشنه و مصيب ‏زده به شهادت رسيد.
پس خداوند، به ذات خود، قسم ياد كرد كه هيچ مصيبت‏ زده و رنجيده خاطر و گنهكار و اندوهناك و تشنه‌‏اى و هيچ بَلا ديده‌‏اى به خدا روى نمى‏‌آورد و نزد قبر حسين علیه‌السلام دعا نمى‌كند و آن حضرت را به درگاه خدا شفيع نمى‌‏سازد، مگر اين‏كه خداوند، اندوهش را برطرف و حاجاتش را برآورده مى‏‌كند و گناهش را مى‏‌بخشد و عمرش را طولانى و روزى‌اش را گسترده مى‌‏سازد. پس اى اهل بينش، درس بگيريد!


«مستدرک‌الوسایل ج10،ص239 - بحارالأنوا،ج 98،ص 46»

امیرحسین
10-09-2014, 11:54 AM
امیرالمومنین امام علی علیه‌السلام دنبال جنازه‌اى مى‌رفت. شنيد مردى مى‌خندد، فرمود: گويا مردن در اين جهان را براى غير ما ثبت كرده‌اند، و انگار حق بر غير ما واجب شده است.
و خيال مى‌كنى مردگانى كه مى‌بينيم مسافرانى هستند كه به زودى به جانب ما باز مى‌گردند.
آنان را در قبرهايشان مى‎نهيم و ارثشان را مى‌خوريم؛ گويى ما پس از آنها جاودان خواهيم بود، كه پنددهندگان را از ياد برديم، و نشانه هر بلاى سخت و سنگين شديم.

«نهج‌البلاغه، حکمت122»

غریبه
10-13-2014, 11:55 PM
امام علی(علیه السلام):


هرمقدارکه قناعت کنی،کافی است.



منبع:نهج البلاغه-ترجمه محمددشتی-حکمت۳۹۵

غریبه
10-13-2014, 11:55 PM
امام علی(علیه السلام):



بزرگترین عیب آن که چیزی رادرخودداری،بردیگران عیب بشماری.



منبع:نهج البلاغه-ترجمه محمددشتی-حکمت۳۵۳

غریبه
10-13-2014, 11:56 PM
امام علی(علیه السلام):



تقوادرراس همه ارزش های اخلاقی است.



منبع:نهج البلاغه-ترجمه محمددشتی-حکمت۴۱۰

غریبه
10-13-2014, 11:57 PM
امام علی(علیه السلام):



انسان بانفسی که می کشد،قدمی به سوی مرگ می رود.



منبع:نهج البلاغه-ترجمه محمددشتی-حکمت۷۴

غریبه
10-13-2014, 11:57 PM
امام علی(علیه السلام):



جوینده چیزی،یابه آن یابه برخی ازآن،خواهدرسید.



منبع:نهج البلاغه-ترجمه محمددشتی-حکمت۳۸۶

غریبه
10-13-2014, 11:58 PM
امام علی(علیه السلام):



سخت ترین گناهان،گناهی است که گناهکارآن راسبک شمارد.



منبع:نهج البلاغه-ترجمه محمددشتی-حکمت۴۷۷

غریبه
10-13-2014, 11:58 PM
امام علی(علیه السلام):



شایسته ترین مردم به بزرگواری آن که،بزرگواران رابااوبسنجند.



منبع:نهج البلاغه-ترجمه محمددشتی-حکمت۴۳۶

امیرحسین
10-15-2014, 10:55 AM
امام جعفر صادق عليه‏‌السلام فرمودند:
هر كـار نـيكى كه بـنـده مى‏‌كند در قــرآن برايش ثوابى ذكر شده است مگر نماز شب كه از بس نزد خدا پر اهميت است ثواب آن را معلوم نكرده است و فرموده: "پهلوهايشان از بسترها جدا مى‏‌شود ... و هيچ كس نمى‏‌داند به پاداش آنچه انجام داده‌‏اند، چه چيزى براى آنان ذخيره ساخته‏‌ام ، كه مايه روشنى چشم ايشان است.


«بحارالأنوار، جلد 8، صفحه 126»

mahya2020
10-26-2014, 08:25 PM
عالی:gol:

امیرحسین
11-30-2014, 02:01 PM
امام موسی كاظم عليه‌السلام فرمودند: لقمان پيوسته به پسرش می‌گفت: پسرم! دنيا درياست و در آن، گروه‌هاى بسيارى غرق شده‌اند پس بايد كشتىِ تو در آن، پروا كردن از خداى تعالى، و پُل تو ايمان به خدا، و بادبان كشتى‌ات توكّل باشد، تا ـ پسرم! ـ شايد نجات پيدا كنى؛ هر چند من گمان ندارم كه نجات يابنده باشى .
پسرم! چگونه مردم از آنچه وعده داده شده‌اند نمى‌ترسند، در حالى كه هر روز، از [عمر] آنان كاسته مى‌شود ؟! و چگونه كسى كه اجلِ پايان پذيرى دارد، براى آنچه وعده داده شده، مهيّا نمى‌گردد؟!
پسرم! از دنيا به اندازه نياز برگير و چنان در آن وارد نشو كه به آخرتت زيان رسانَد، و آن را چنان رها نكن كه سربارِ مردم شوى، و چنان روزه بگير كه شهوتت را قطع كند و روزه‌اى نگير كه از نماز، بازت دارد؛ چرا كه نماز، نزد خدا، از روزه بزرگتر است.


«قصص الأنبياء،ص190- بحارالأنوار،ج 13،ص 416»

بی قرار
12-21-2014, 09:56 AM
پيامبر خدا صلى‏ الله‏ عليه ‏و‏ آله :

لِيَكُن لَكَ في كُلِّ شَى‏ءٍ نِيَّةٌ صالِحَةٌ حَتَّى النَّومِ و الأكلِ؛ (http://www.hadithlib.com/hadithdays/view/665)

در هر چيز بايد نيّتى نيك داشته باشى، حتّى در خوردن و خواب.


بحار الأنوار ، ج 45 ، ص 95

امیرحسین
06-02-2015, 07:21 PM
به نقل از نَوف بِكالى ـ : اميرمؤمنان امام علی علیه‌السلام را ديدم كه پشت كرده، شتابان مى‌‏رود. گفتم: كجا مى‏‌روى، مولای من؟ فرمود: رهايم كن، اى نوف! آرزوهايم مرا به سوى معشوق مى‏‌رانَد.
گفتم: سرورم! آرزوهايت چيست؟
فرمود: آن كه آرزويم به اوست، خود، آنها را مى‌‏داند و مرا نيازى نيست تا آنها را به غير او بازگويم. در ادب بنده، همين بس كه در برخوردارى‏‌ها و نيازهايش، كسى جز خداوندگار خويش را شريك نگردانَد.
گفتم: اى اميرمؤمنان! من از آزمندى و چشمداشت به آرزويى از آرزوهاىِ دنيوى، بر نفس خويش بيمناكم.
فرمود: چرا به حمايتگاه بيمناكان و پناهگاه خداشناسان پناه نمى‏‌برى؟
گفتم: آن را نشانم بده .
فرمود: خداوندِ والا و بزرگ. آرزويت را به حُسنِ تفضّل او پيوند بزن و با تمام خواست، به او روى بياور، و اگر هر آنچه [جز خدا] در دلت وارد مى‏‌شود، درمان كنى، من، ضامنِ جايگزين آنم.

با تمام وجود، به خداوند پاك، رو كن؛ زيرا او مى‏‌فرمايد: به عزّت و جلالم سوگند، اميد هركس را كه‏ به غير از من اميد بندد، به يأس مبدّل مى‌‏سازم و جامه خوارى در ميان مردم بر او مى‏‌پوشانم و او را از قُرب خويش، دور مى‏‌سازم و پيوندم را با او مى‌‏بُرم و او را گم‏نام مى‏‌سازم؛ زيرا به غير من توجّه مى‏‌كند. واى بر او! آيا در گرفتارى‏‌هايش به جز من آرزومند مى‏‌شود با آن كه رفعِ سختى‌‏ها و گرفتارى‏‌ها در دست من است؟! و به كسى جز من، اميد مى‏‌بندد، در حالى كه زنده پاينده منم؟! ودرهاى بسته بندگانم را مى‏‌كوبد و در خانه مرا كه باز است، رها مى‏‌كند؟! كيست كه علیرغم همه گناهانش به من اميد بندد و من نوميدش كنم؟!...

«بحارالأنوار، جلد 94 ،صفحه 94»

امیرحسین
04-14-2016, 11:14 AM
امام جعفر صادق عليه‌السلام ـ در بيان سفارش‏هاى لقمان عليه‌السلام به پسرش ـ: اى پسرم! مردمِ پيش از تو، براى فرزندانشان سرمايه جمع كردند؛ ولى نه سرمايه باقى مانْد و نه آن كسى كه سرمايه برايش جمع شده بود.
همانا تو بنده‌‏اى اجير شده هستى كه به انجام دادن كارى مأمور شده‌اى و مزدى نيز به تو وعده داده شده است. پس به انجام دادن كارت وفادار باش و مزدت را بگير.


در اين دنيا، همانند گوسفندى مباش كه در زراعت سبزى داخل مى‏‌شود و آن قدر مى‏‌خورد كه چاق مى‏‌گردد و هنگام چاقى‏‌اش كشته مى‌‏شود؛ بلكه دنيا را همانند پلى بر روى رودخانه‏‌اى به شمار آور كه از آن مى‏‌گذرى و آن را رها مى‏‌كنى و تا پايان روزگار، به سوى آن باز نمى‏‌گردى. آن را خراب كن و آبادش نكن؛ زيرا تو مأمور آبادانى آن نيستى.


«اصول كافي، ج 2 ، ص 134 - بحار الأنوار، ج 13 ، ص 425»

امیرحسین
05-29-2016, 10:53 AM
امام محمد باقر علیه‌السلام فرمودند:
من مردی را که در کار دنیایش تنبل باشد و سستی کند، خوش نمی‌دارم.
زیرا اگر کسی در کار دنیای خود تنبل باشد و سستی کند، در کار آخرتش، بیشتر سستی خواهد کرد.


متن حدیث:

إِنِّي لَأُبْغِضُ الرَّجُلَ أَوْ أُبْغِضُ لِلرَّجُلِ أَنْ يَكُونَ كَسْلَاناً [كَسْلَانَ‏] عَنْ أَمْرِ دُنْيَاهُ وَ مَنْ كَسِلَ عَنْ أَمْرِ دُنْيَاهُ فَهُوَ عَنْ أَمْرِ آخِرَتِهِ أَكْسَل.





«اصول کافی، ج 5، ص85»

امیرحسین
06-01-2016, 09:40 AM
امام محمد باقر علیه السلام: در نصایح لقمان به پسرش این است که گفت: اى پسرم ! با صد نفر رفاقت كن، ولى حتّى با يك نفر هم دشمنى نكن. اى پسرم! تو هستى و بهره و اخلاق تو ! بهره تو دين توست، و اخلاق تو [رابطه] بين تو و مردم است. پس به آنان كينه نورز، و اخلاق نيكو را بياموز.
اى پسرم ! غلام نيكان باش؛ ولى فرزند بدان نباش . اى پسرم ! امانت را ادا كن، تا دنيا و آخرتت سالم بماند، و امين باش؛ زيرا خداى تعالى خيانتكاران را دوست ندارد.

اى پسرم! خود را به مردم چنان نشان نده كه از خدا مى‏‌ترسى، در حالى كه دلِ تو گنهكار است.

"قصص الانبیاء، صفحه 190"

امیرحسین
03-25-2018, 11:39 AM
امام جعفر صادق علیه السلام فرمودند:

خداوند زیبایی و خودآرایی را دوست دارد و از فقر و تظاهر به فقر بیزار است. هرگاه خداوند به بنده ای نعمتی بدهد، دوست دارد اثر آن را در او ببیند.

عرض شد: چگونه؟ فرمودند: لباس تمیز بپوشد، خود را خوشبو کند، خانه اش را گچکاری کند، جلوی در حیاط خود را جاروکند، حتی روشن کردن چراغ قبل از غروب خورشید فقر را می برد و روزی را زیاد می کند.




متن حدیث:

إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْجَمَالَ وَ التَّجَمُّلَ وَ یَکْرَهُ الْبُؤْسَ وَ التَّبَاؤُسَ وَ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ إِذَا أَنْعَمَ عَلَی عَبْدِهِ نِعْمَةً یُحِبُّ أَنْ یَرَی أَثَرَ نِعْمَتِهِ عَلَیْهِ قِیلَ وَ کَیْفَ ذَلِکَ قَالَ یُنَظِّفُ ثَوْبَهُ وَ یُطَیِّبُ رِیحَهُ وَ یُحَسِّنُ دَارَهُ وَ یَکْنُسُ أَفْنِیَتَهُ حَتَّی إِنَّ السِّرَاجَ قَبْلَ مَغِیبِ الشَّمْسِ یَنْفِی الْفَقْرَ وَ یَزِیدُ فِی الرِّزْق‏.

"ارشادالقلوب، جلد۱ ، صفحه ۱۹۵"